Popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, hızla büyümeye devam ediyor. Geçen yıl Facebook tarafından rekor bir fiyata satın alınan WatsApp, aylık olarak 900 milyon aktif kullanıcıya ulaşmış durumda. Yani neredeyse Facebook'u yakaladı denilebilir, ama tabii iki platformunda farklı amaçlara hizmet ettiğini hatırlamakta yarar var.
Bu bilgi, bizzat Jan Koum'dan geldi. Platformun kurucusu olan Koum, Facebook profilinden bilgi paylaşarak WhatsApp'in 900 milyon rakamını gördüğünü söyledi.

jan kaum

Bu yılın başlarında gelen bilgiler, Google uygulamaları haricinde yalnızca WhatsApp ve Facebook'un Android'te 1 milyardan fazla kez yüklendiği yönündeydi. Yükleme rakamı 1 milyarı geçmiş olsa da, aktif kullanıcı sayısı henüz oraya gelememiş görünüyor. Yine de 900 milyon aktif kullanıcı rakamının çok ciddi olduğu da ortada.



WhatsApp 2015 yılının başından bu yana her dört ayda bir 100 milyon yeni kullanıcı ekliyor. Popüler mesajlaşma uygulamasının geçtiğimiz Ocak ayında 700 milyon, Nisan ayında 800 milyon kullanıcısı olduğunu açıklamıştı Jan Kaum. Aynı periyotlarda aynı sayıda artış, kullanıcı sayısı arttıkça bir yavaşlamaya işaret ediyor ancak WhastApp’ın bu yıl sonunda 1 milyar kullanıcıya ulaşacağı düşünüldüğünde, uygulama ile ilgili en önemli soru nasıl gelir yaratacağı.

Bu konuda bildiklerimiz uygulamanın reklam almayacağı ve bildiğimiz WhatsApp çizgisinden ayrılmayacağı. Bu, mesajlaşma uygulamalarının birer platforma dönüşmesi trendini takip etmeyeceği anlamına gelmiyor. Facebook, halihazırda Messenger için yaptığını WhatsApp için de yapabilir mi? Bunu bekleyip, göreceğiz.