Gerek her an elimizin altında oluşu, gerekse internet bağlantısına sahip telefonlarda mesajlaşmayı çok daha ekonomik hale getirmesi açısından dünyanın dört bir köşesinde en çok kullanılan mesajlaşma yazılmı olmaya aday WhatsApp Messenger arkadaşlarımızla ve ailemizle iletişimimizde kulandığımız en önemli araçlardan biri. İlk çıktığında mobil cihazlar ve iletişim için adeta bir devrim yaratan uygulama bir yeni rekora daha imza attı.
WhatsApp'ın CEO'su Jan Koum Abu Dabi'de gerçekleştirilen Nokia World etkinliğinde anlık mesajlaşma uygulamalarının artık 350 milyon aktif kullanıcıya sahip olduğunu açıkladı. Bu rakam geçtiğimiz Ağustos'ta açıklanan rakamlarla karşılaştırıldığında büyük bir büyümenin gerçekleştiğini gösteriyor. WhatsApp'ın Ağustos'ta yayınlanan kullanım istatistiklerinde anlık mesajlaşma yazılımının 300 milyon aktif kullanıcıya sahip olduğu raporlanmıştı. Aradaki 2 ay boyunca kazanılan 50 milyon kullanıcı uygulamanın yıllardır aktif olduğu düşünülürse büyük bir başarı olarak nitelendirilebilir.
WhatsApp'ın bu kadar başarılı olmasının nedeni ise hem eski hem de yeni telefonlar ve mobil işletim sistemleriyle uyumlu olması. Whatsapp'ı Symbian da dahil olmak üzere iOS, Android, Windows Phone, BB gibi platformlarda kullanabilmekteyiz. Bu kullanışlı uygulamanın Windows versiyonunun ise Windows Live Messenger'ın tarihe karıştığı günümüzde piyasada olmayışı büyük bir eksik olarak nitelendirilebilir. Uygulama bu yolla kullanıcı tabanını çok daha büyütebilme potansiyeline sahip.