Akıllı telefonların vazgeçilmez anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, iPhone kullanıcılarının merakla beklenen sesli arama özelliğini kullanıma sundu.
WhatsApp, ilk olarak kısa bir süre önce Android uygulamasında sesli arama özelliğini aktif ederek, kullanıcıların internet üzerinden ücretsiz görüşme yapmalarını sağlamıştı. WhatsApp, bugün İos uygulaması için yayınladığı güncelleme ile iPhone kullanıcıları için de sesli arama özelliğini aktif etti.
 
iOS 6 ve üstü sürümlerde kullanılabilir olan WhatsApp Messenger 2.12.1 sürümü ile tüm iPhone'lar için İnternet üzerinden sesli arama özelliği, beklenenden önce kullanıma sunuldu. WhatsApp rekor bir fiyata satın alan Facebook, F8 geliştirici konferansında sesli görüşme özelliğini tahminen Mart ayı sonunda kullanıma sunacaklarını söylemişti. Bu tahmin bir iki hafta gecikmeli olsada, nihayet iOS kullanıcıları ile buluşmuş durumda.
 


WhatsApp'ta sesli arama nasıl kullanılır?

Sesli arama özelliğini kullanabilmeniz için WhatsApp uygulama ayarlarında mikrofonu açık konuma getirmelisiniz. Bu işlemi iPhone Ayarlar>WhatsApp adımlarını takip ederek yapabilirsiniz. 
Yukarıdaki resimde göreceğiniz gibi, güncellemeden sonra WhatsApp sohbet ekranında 'Ara' seçeneği aktif oldu. Ara butonuna bastığınızda sesli arama işlemi gerçekleşecektir.

WhatsApp 2.12.1 güncellemesi ile gelen yenilikler kısaca:
 
WhatsApp Araması: Aileniz ve arkadaşlarınızı, başka bir ülkede olsalar bile, WhatsApp kullanarak bedava arayın. WhatsApp aramaları, telefonunuzun konuşma paketindeki dakikalarınız yerine İnternet bağlantınızı kullanır. Veri ücreti uygulanabilir. Not:WhatsApp Araması önümüzdeki birkaç hafta içerisinde yavaş yavaş kullanıma açılacaktır.
 
iOS 8 paylaşım uzantısı: Diğer uygulamalardan direkt WhatsApp'la fotoğraf, video, ve bağlantı paylaşın.
 
Sohbetlerdeki kamera hızlı erişim tuşu: Artık fotoğraf ve video çekebilir, veya kolayca fotoğraf/video galerisindeki mevcut bir fotoğraf veya videoyu seçebilirsiniz.
 
Kişilerini direk WhatsApp'dan düzenle.
 
Tek seferde çoklu video gönder ve videoları göndermeden önce kırp ve döndür.