WhatsApp Web’i kullanabilmek için telefonunuz ve bilgisayarınız internete bağlı olmalıdır. Telefonunuzun internet bağlantısı kesildiğinde hizmet kullanılamıyor. İşte şirket Web sürümünün her an kullanılabilmesinin önünü açıyor.

WhatsApp Web artık telefona bağlı kalmadan kullanılabilecek
WhatsApp bir süredir birden fazla cihaz desteği üzerinde çalışıyor. WABetaInfo’nun sunduğu bilgilere göre uygulamanın Beta programına katılırsanız, hesabınızı dört masaüstü cihaz üzerinden kullanmanıza izin verecektir. Program bile henüz WhatsApp beta kullanıcıları tarafından tam olarak kullanılamıyor.

Uygulamanın test programının hem WhatsApp hem de WhatsApp işletme hesabı sahipleri için mevcut olduğu bildiriliyor. Birkaç ay sonra kullanıma açılması beklenen özellik; daha şimdiden bir çok kullanıcıyı sevindirdi.

WhatsApp Web nedir ?
Adından da anlaşılacağı üzere WhatsApp uygulamasını bilgisayarınıza taşıyan WhatsApp Web sayesinde mesajları bilgisayardan cevaplayabiliyorsunuz.

WhatsApp Web kullanmak isteyenlerin karşısına iki seçenek çıkıyor. Herhangi bir internet tarayıcısı üzerinden bu servisi kullanmayı tercih edebilir veya masaüstü uygulamasını indirerek tarayıcıdan bağımsız çalışmasını sağlayabilirsiniz.

WhatsApp Web nasıl kullanılıyor ?
Tarayıcıyı açtıktan sonra web.whatsapp.com yazarak ilgisi sayfaya ulaşabilirsiniz.Sayfa açıldıktan sonra akıllı telefonunuzda WhatsApp uygulamasını açın ve Ayarlar bölümüne girin.Ayarlar bölümünde WhatsApp Web / Masaüstü seçeneğini göreceksiniz. Buna tıkladıktan sonra ekrandaki barkodu taratmanız yeterli.
Artık WhatsApp Web‘i her iki cihazınız da internete bağlı olduğu sürece kullanabilirsiniz. Bu yeni özellik kullanıma sunulduğunda ise artık telefonunuza ihtiyacınız kalmayacak.

WhatsApp'a yeni özellik: Sesli mesajlara oynatma hızı

 

WhatsApp'tan 'iPhone' kararı...