WhatsApp geliştiricileri, uygulamanın Android beta sürümünü güncellediler. Bu güncellemeyle yayına alınan "2.21.7.3" kodlu sürüm, WhatsApp geliştiricileriyle doğrudan iletişim kurulmasını sağlayan bir yeni bir özellik getirdi. Aslında daha önceden uygulama kodlarında tespit edilen bu özellik, artık WhatsApp'ın Android beta sürümünü kullanan tüketiciler tarafından da deneyimlenebiliyor.

WhatsApp'ın 2.21.7.3 kodlu Android beta sürümünde kullanıcılara sunulan özellik, uygulamada yaşadığınız bir sorunu ya da WhatsApp geliştiricilerine olan bir talebinizi, doğrudan WhatsApp aracılığıyla bildirmenize olanak sağlıyor. Böylelikle hiçbir kullanıcı, geliştiricilerle iletişime geçebilmek için e-posta gibi daha uzun süren bir yöntemi kullanmak zorunda kalmayacak.

WhatsApp ile iletişim, "Yardım" menüsüne eklenen bir bölümle sağlanacak

Kullanıcılar, uygulama içi destek hizmetinin kullanıma sunulmasıyla, uygulamanın "Yardım" menüsünü kullanarak geliştiricilere ulaşabilecekler. "Contact Us" yani "Bize Ulaşın" olarak görülecek olan bu bölümde, WhatsApp ile ilgili bir sorunun ya da iletilmek istenen bir meselenin doğrudan bildirilmesine imkan tanınacak. Dileyen kullanıcının cihaz bilgilerini de göndermesini sağlayacak bu bölümün işleyişi, daha sonra sohbet anasayfasında devam edecek.

Bir WhatsApp kullanıcısı, uygulamayla ilgili talebini gönderdikten sonra WhatsApp tarafından oluşturulan bir sohbet grubu içerisine alınacak. Bu sohbet grubunda da meselenin detayları konuşulacak ve özellikle de destek talepleriyle ilgili çözümler anında sunulmuş olacak. Özelliğin kararlı sürüme ne zaman ulaşacağı şu an için bilinmiyor.