Wibbitz, mobil haber sitelerine farklı bir boyut getiren yenilikçi bir uygulama olarak AppStore’daki yerini aldı. Ücretsiz olarak indirebilecek Wibbitz sayesinde kullanıcılar, sıkıcı uzun haber metinlerinin özetini mobil cihazlarının ekranında görsel bir efekt ve video ile okuyabilecekler.

Uygulama haber içeriklerini kullanıcıların daha kolay okuyabilmesi için geliştirilmiş metin analizi ve akıllı algoritmalarla, haberleri kısa video haline getirebilecek. 60-120 Saniyelik videolara dönüştürülecek haberler, animasyonlar ve görsel efektlerle kullanıcılara sunulacak. Wibbitz en iyi haber kaynaklarından derlenen haberleri tek tıkla izlemeye ve dinlemeye başlıyorsunuz. Kategoriler içinden istediğiniz haberleri seçebiliyorsunuz. Böylelikle birkaç saniye içinde haberi izlemiş ve birkaç dakika içinde de dünyada olan her şeyden haberdar olmuş oluyorsunuz. Zaman ve enerjiden tasarruf etmenize yarayan Wibbitz, sıkıcı haberleri bile iyi tasarlanmış videoları ile keyifli hale getirme özelliğine sahip.
Video içeriğin en fazla tıklanan internet kaynağı olduğu düşünülürse, Wibbitz’in mobil haber yayıncılığında yeni bir boyut açacağı ve bazı haber yayıncılarını bu girişimiyle sarsacağı kesin. Çok detaya inmeden, kısa ve görsel ağırlıklı videolarla gündemi takip etmek isteyen kullanıcıların tercih edeceği uygulama, AppStore‘dan ücretsiz olarak indirilebiliyor.