Geçtiğimiz günlerde yayın hayatına son vereceğini duyuran dünyaca ünlü müzik çalar programı Winamp için yeni umutlar doğuyor. 20 Aralık'ta yayın hayatına son verecek Winamp için ilk girişimi dünya devi Microsoft yapmış, Winamp'ın geliştirici firması AOL ile satın alma için masaya oturmuştu.
Daha Microsoft satın alma girişimi tamamlanmadan bir araya gelen bir gurup yazılımcı Winamp'ın ölmemesi için imza kampanyası başlattı.
Change.org isimli sitede bir araya gelen yazılımcılar Save Winamp yani Winamp’ı Kurtar kampanyasıyla Winamp’ın açık kaynak kodlu bir yazılıma dönüşmesi gerektiğini savunurken, 15 yıllık efsanenin ölmesine göz yummayacaklarını belirttiler. Şu ana kadar kampanya dahilinde 12 bin imza toplanırken dünya genelinde yazılımcılar da kampanyaya yoğun ilgi gösteriyor.
Winamp’ın sahibi AOL’nin ise imza kampanyasını görüp yazılım kodunu yazılımcılarla paylaşıp paylaşmayacağı ise şimdilik merak konusu. Microsoft’un Winamp için AOL’ye teklif sundu iddiası ise halen geçerliliğini koruyor.