Microsoft’un önümüzdeki yaz aylarında tanıtması beklenen yeni işletim sistemi Windows 10, Internet Explorer (IE) efsanesinin sonu olacak.
 
ZDNet, yaptığı haberde bu flaş iddiayı gündeme taşıdı. ZDNet'in haberine göre Pc, tablet ve akıllı telefonlarla uyumlu çalışacak Windows 10, yeni bir internet tarayıcısıyla birlikte gelecek. Microsoft, milyonlarca bilgisayarda kullanılan efsane tarayıcının yerine, kod adı 'Spartan' olan bir tarayıcı kullanıma sunacak. Microsoft'un Chakra JavaScript ve Trident teknolojilerini kullanacak olan bu yeni tarayıcı, mobil platformlarla da uyumlu olacak.
 
Microsoft, Spartan tam hazır olana kadar Internet Explorer'ı kullanımda tutması bekleniyor. Şirket, Spartan hazır olduktan sonra ise Internet Explorer'ı emekli edecek.
 
Microsoft’a yakın kişilere dayandırılan habere göre, şirket Spartan’ı ilk defa 21 Ocak 2015’te görücüye çıkaracak ve 2015 Sonbahar'ında raflardaki yerini alacak.
 
2000’li yılların başında geniş bir kullanıcı ağına sahip olan Internet Explorer, 2002-2003 yılları arasında kullanıcıların yüzde 95’ine hizmet sağlıyordu.
 
Geçtiğimiz yıllarda kullanıma sunulan Windows 8 ile kullanıcılarını memnun edemeyen Microsoft, önümüzdeki yıl satışa sunacağı Windows 10 için işini şansa bırakmak istemiyor. Şirketin bu  yüzden Windows 10’da yer alacak Spartan’ı geliştirmek için düğmeye bastığı iddia ediliyor.