Joe Belfiore, Microsoft Build konferansında yaptığı açıklamada Windows 10 işletim sisteminin akıllı telefonlardan önce bilgisayarlara getirileceğini duyurdu.

Bu açıklamadan anlayacağımız şu ki, Windows 10 işletim sisteminin bilgisayarlara bu yaz gelmesi beklenirken, Windows Phone versiyonunu sonbahara kadar göremeyebiliriz. Ayrıca Windows 10 ile duyurulan Lumia akıllı telefonlarını da bu yılın sonuna dek göremeyebiliriz.

Ayrıca Microsoft‘un belirttiğine göre Windows 10’un tüm özellikleri henüz yayımlanmak için hazır değil. Sonbahara girerken platforma bir çok yeni özellik eklenecek. Dahili Skype bağlantısı sunan mesajlaşma uygulaması ve yeni Microsoft Edge Browser’ında çıkış tarihine yetişemeyebileceğini söyleyebiliriz.

Microsoft henüz Windows 10’un çıkış tarihini kesin olarak belirtmese de, eğer bu yaz çıkarsa hemen ardından küçük eklemeler ve güncellemeler ile çok daha fazla uygulama platformda yerini alacaktır. Bu noktada söyleyebileceğimiz tek şey, bu yıl bitmeden belki Windows 10 Phone versiyonunu ön yükleme yapılmış yeni Lumia modellerinde görebiliriz.