Pazar günü Çin teknoloji devi Xiaomi, Mobil Dünya Kongresi arifesinde (MWC2019) düzenlediği basın toplantısında yeni nesil 5G modemli akıllı telefonunu tanıttı.Tanıtım toplantısında Xiaomi tarafından yapılan açıklamaya göre, Qualcomm Snapdragon 855 sistemi ve Qualcomm'un X50 5G modemiyle şirketin yeni “Mi Mix 3” akıllı telefon modeli 449 Euro'ya (yaklaşık 510 ABD doları) satılacak ve Mayıs ayından itibaren Onix Siyah ve Safir Mavi olarak iki renkte alıcılara sunulacak.

Yeni model kullanıcıların saniyede 960 kare hızında ağır çekim video çekmelerine olanak tanıyan iki arka kameranın yanında kayan ön kameraya da sahip. Tanıtım toplantısı sırasında, Xiaomi'nin Ürün Yönetimi Direktörü Donovan Sung, Şirketin İspanyol ortaklarından biri olan Orange Spain ile Xiaomi 5G cihazını kullanarak halka açık olarak yapılan ilk video görüşmesini gerçekleştirdi.

Qualcomm Başkanı Cristiano Amon da, etkinlikte yaptığı konuşmada 5G ağlarının mobil iletişimde artık geleceği değil, şimdiyi temsil ettiğini söyledi. Xiaomi, şu anda birçok Asya pazarında ve İspanya, İngiltere, Fransa ve İtalya gibi bazı Avrupa pazarlarında yaklaşık 2.000 markalı ürünü ile 224 milyon müşteriye sahip bulunuyor.

Pazartesi günü Barselona'da açılacak 2019 Mobil Dünya Kongresi’ne yaklaşık 110 bin ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.