Samsung ve Huawei, kısa bir süre önce katlanabilir akıllı telefon modellerini duyurmuşlardı. Yakında da son tüketiciye sunulacak olan bu katlanabilir akıllı telefonların birçok akıllı telefon şirketi tarafından daha duyurulması bekleniyor. Şimdi de ortaya çıkan bilgiler Xiaomi katlanabilir telefon modelini gün yüzüne çıkarıyor.

Weibo platformuna düşen 10 saniyelik sızıntısıyla kendi gösteren cihaz, Samsung ve Huawei’nin katlanabilir telefonlarından biraz daha farklı bir düzeneğe sahip olacak. Fakat genel olarak bakıldığında dışa katlanan yapısıyla Huawei Mate X modeline benzerlik gösterdiği rahatlıkla söylenebilir. Mate X’ten farklı olarak tek tarafının değil çift tarafının da kıvrıldığı gösteriliyor.

Bunlar dışında herhangi bir tasarım detayının gösterilmediği cihazın, teknik özellikleri hakkında da bilgi bulunmuyor. Fakat videoya gelen yorumlar, Xiaomi’nin bu alanda dünyada lider olacağını ön görüyor.

Ayrıca fiyat bakımından da Xiaomi katlanabilir telefon modelinin, rakiplerine göre oldukça avantajlı olacağı söyleniyor. Bazı kullanıcılar tarafından ortaya atılan fiyat iddiaları 1000 dolar seviyesini işaret ediyor.