Xiaomi Mi 8 Pro Londra’da düzenlenen etkinlikle resmi olarak tanıtıldı.

Geçtiğimiz Eylül ayında ilk defa karşımıza çıkan Xiaomi Mi 8 modeline Mi 8 SE ve Mi 8 Explorer Edition modelleri eşlik etmişti. Ülkemizde de satışına başlanan Mi 8 modeline ek olarak merakla beklenen Mi 8 Explorer Edition ise nihayet Avrupa pazarına giriş yaptı.

Esasında ilk olarak Mi 8 Explorer Edition adıyla tanıtılan akıllı telefon, Çinli markanın 8 Kasım tarihinde Çin dışında yaptığı ilk etkinlikle Mi 8 Pro adıyla global pazara açılmış oldu. Markaya dair detaylarında verildiği etkinlikte Xiaomi, Türkiye’ninde dahil olduğu 30 ülkede ilk 5 içinde yer alıyor.

Teknik özelliklerine baktığımızda ise Snapdragon 845 ile çalışan Mi 8 Pro, 6,21 inç büyüklüğünde 2248×1080 çözünürlüklü AMOLED ekrana sahip. 8 GB RAM ve 128 GB dahili depolamanın yer aldığı modelde çift 12 Megapiksel arka ve 20 Megapiksel ön kamera mevcut.

3000 mAh kapasitesindeki bataryadan gücünü alan modelde Explorer Editionmodelinde gördüğümüz şeffaf tasarım mevcut. Yüz tanıma ve ekrandan parmak izi okuma gibi ekstra özelliklere sahip olan modelin fiyatı ise £499 olarak açıklandı.

Mi 8 Pro’ya ek olarak marka Londra’da düzenlenen etkinlikte Band 3, Redmi 6A ve Mi Electric Scooter ürünlerini de tanıttı.(Shiftdelete)