Twitter'ı olaylı bir şekilde satın aldıktan sonra yaptığı değişikliklerle sık sık adındıran söz ettiren Elon Musk, platformla ilgili iddialı hedeflere sahip olsa da rakibi karşısında zayıflamaya devam ediyor. Adı X olarak değişen platforma, geçtiğimiz temmuz ayında Meta, Threads isimli benzer bir platformu piyasaya sürerek rakip olmuştu.

Meta'nın X'e benzer şekilde çalışan metin tabanlı sosyal medya platformu olan Threads uygulaması altı ay önce piyasaya sürüldü. Bir uygulamanın 150 milyon indirme rekorunu kıran Threads, bazı eksiklikleriyle kullanıcıları tatmin etmeyince kullanımı düşmüştü.

Takip eden haftalarda, uygulamayı Instagram teknolojisine dayanarak geliştiren 15 mühendisten oluşan küçük ekip, çeşitli ayarlamalar yaparak platforma eklemeler yaptı ve kullanıcılar geri geldi. Ardından Threads web versiyonunu yayınladı ve 14 Aralık'ta Avrupa Birliği'ne açıldı.

THREADS APPSTORE'DA ZİRVEDE

Bu hamle, platformu bu hafta Apple'ın App Store'unda en üst sıraya taşıdı. Threads son haftalarda ilk beşte yer alsa da AB'ye açıldıktan sonra indirimli ürünler için pazar yeri olan Temu'nun hemen ardından ikinci sıraya yerleşti. Çarşamba günü de birinci sıraya yükseldi. Google Play Store'da ise Threads en çok indirilen beşinci ücretsiz uygulama olarak yer aldı.

Bir yıl önce Meta'nın Apple'ın en çok indirilen uygulamalar sıralamasında herhangi bir uygulaması yoktu. Bugün ise Instagram da ilk 10'da yer alıyor.

Son üç ayda da Threads'in kullanıcı sayısı istikrarlı bir şekilde artmaya devam ediyor. Apptopia verilerine göre günlük aktif kullanıcı sayısı 35 milyonun biraz altına kadar ulaştı ve aylık aktif kullanıcılar da 140 milyona yaklaştı. Apptopia, lansmandan bu yana uygulamanın toplam indirilme sayısının 445 milyon olduğunu belirtti.

Apptopia verilerine göre, X'in günlük aktif kullanıcı sayısı ise son üç ayda yaklaşık yüzde 5, aylık aktif kullanıcı sayısı ise yüzde 1 düştü. İndirmeler, Musk'ın platformunu X olarak yeniden adlandırmasından bu yana on yılı aşkın süredir en düşük seviyeyi gördü. (Sözcü)

Meta 550 milyon euroluk dava ile karşı karşıya

 

Rekabet Kurulu'ndan Meta'ya soruşturma

 

'X' üzerinden ödeme hizmetlerinde son viraj

 

X'e dünya genelinde erişim sorunu