İnternet arama motoru devi Google'a karşı avantajlı konuma geçmek isteyen Yahoo, önemli bir satın alma gerçekleştirdi. Yahoo, insanların internette arama yaparken gerçekten ne demek istediklerini önceden tahmin edebilen yazılımı geliştiren Aviate firmasını satın aldı. Aviate'nin geliştirdiği 'içeriksel' arama tekniği, Google'ın sunduğu, aranacak kelimeleri önceden tahmin edip tamamlama özelliğinden farklı. Aviate, bir kişinin önceki aramalarından ve bir takım diğer verilerden yola çıkarak, kullanıcının yeni bir arama yaparken ne demek istediğini anlayabiliyor.

UYGULAMALARIN YERİNİ DEĞİŞTİRİYOR

Buna ek olarak Aviate, akıllı telefonlarda ana ekran açıldığında kullanıcının hangi uygulamayı kullanmak istediğini önceden tahmin edip uygulamaların yerlerini buna göre değiştirebiliyor.

MÜZİK TAVSİYE EDİYOR

Aviate, kullanıcısına araba kullanırken veya spor yaparken dinleyebileceği müzik türlerini de gerçek zamanlı olarak tavsiye edebiliyor. Yeni yazılımı tanıtan Yahoo CEO'su Marissa Mayer, "Sık sık hisse senetlerine bakan bir insan, sabah uyandığında açılış sayfasında doğrudan hisse piyasalarına göz atabilecek" dedi.