Rusya'da 6 Mart 2023 tarihli emriyle, Rusya Merkez Bankası tarafından dev teknoloji şirketi Yandex’in sahip olduğu kredi kuruluşu Yandex Bank’ın aracılık faaliyetlerinin iptaline karar verildi.

Düzenleyicinin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Moskova merkezli Yandex Bank anonim şirketinin başvurusu ve 6 Mart 2023 tarihli açıklamasına dayanarak, Rusya Merkez Bankası’nın menkul kıymetler piyasasında 21 Aralık 2000 tarih ve 045-04007- sayılı aracılık faaliyet lisansını iptal etmeye karar verdiği ifade edildi.

Gazetemru'nun haberine göre Yandex, daha önce Merkez Bankası’nın onayıyla resmi olarak satın aldığı Akropol Bankası’nın ismini Yandex Bank olarak değiştirmişti.

Yandex, hisselerinin yüzde 100’ünü alarak 16 Temmuz 2021’de Akropol Bank’ı satın alma anlaşmasını kapatmıştı.

Bankanın evrensel bankacılık lisansı da dahil olmak üzere tüm finansal faaliyet lisanslarına sahip olan şirket, Rusya Merkez Bankası tarafından onaylandıktan sonra kapatıldığını açıklamış, satın alma işlemleri için yaklaşık 1,1 milyar ruble ödediğini vurgulamıştı.

Yandex Basın Servisi tarafından yapılan açıklamada, kendi finans sistemini kurmayı amaçlayan şirketin Akropol bankasının satın alımıyla bankacılık lisansına sahip olduğu belirtilirken, bundan sonra Yandex’in finansal hizmetlerini geliştireceği ve kredi ve taksitli ödeme gibi yeni finansal ürünleri piyasalara sunacağı ifade edilmişti.

Yandex Bank, aracılık hariç diğer bankacılık faaliyetlerini sürdürüyor.

Yandex'te çip krizi

 

Yandex iflasın eşiğinde: Yeterli kaynağımız yok!

 

Yandex tarihin en büyük siber saldırılarından birini püskürttüğünü duyurdu

 

Yandex, Rus internet ağı tarihindeki en büyük DDoS saldırısına uğradı

 

Yandex logosunu değiştirdi