Bir süredir üzerinde konuşulan yeni alan adı uzantıları bugün hayata geçiyor. Ön talep alınmaya başlanan .menu, .clothing, .guru, .holdings, .plumbing, .singles ve .ventures uzantılı alan adları bugün satışa sunularak, internette alan adı bulmakta zorlananlar için önemli bir çözüm olacak.

ICANN tarafından açılacak yeni alan adlarına önümüzdeki haftalarda .camera, .equipment, .estate, .gallery, .graphics, .lighting ve .menu uzantılı alan adlarıda eklenerek internette genişleme politikasında önemli bir adım atılmış olacak.
İnternet Tahsisli Sayılar ve İsimler Kurumu veya daha iyi bilinen ismi ile ICANN, 2011 yılında yeni bir projesini duyurduğunu ve o dönem üzerinden üç yıldır çalışıldığını açıkladığı bu proje ile markalara özel alan adı uzantılarını kullanıma açacağını geçmiş dönemde belirtmişti.

Geçtiğimiz yıl ICANN’in bu yönde adım atarak, شبكة (“Web” kelimesinin Arapçası) .游戏 (“Oyun” kelimesinin Çincesi) .онлайн (“Online” kelimesinin Rusçası) .сайт (“Web site” kelimesinin Rusçası) uzantılarında alan adlarını kullanıma sunmuştu.

Alan adı satışı konusunda dünya genelinde bilinen GoDaddy şimdiden ön kayıt işlemlerini açmış durumda. Yeni alan adlarından almak isteyenler buradan fiyat ve sorgulama yapabilirler.