Son zamanlarda Türkiye’nin gündeminde fazlasıyla yer eden başarılı sosyal ağ Twitter, kendi resmi bloğu üzerinden yayınladığı haberle kullanıcılarının yüzünü bir kez daha güldürmeyi başardı. Twitter’ın yeni hizmetlerinden biri olan #FallowMe, aslında bir nevi Twitter’ın özel video servisi.
Twitter #FallowMe hizmetiyle video paylaştıracak
Vizify ortaklığını geçtiğimiz gün bir tık daha ileri taşıyan sosyal ağ, #FallowMe hizmetiyle videolarına daha sağlam ve kolay bağlantılar vererek birkaç basamak daha öne çıkarmayı planlıyor. Öncelikle kısa video ağırlıklı olmak üzere paylaşımları tek bir havuzda toplamak isteyen twitter, Vizify’deki başarısını, kullanıcıya kısa yollar sunarak elde etmeye çalışıyor.
Twitter’ı birkaç adımda güncelleyerek daha resimli ve görsel hale getirmek isteyen geliştiriciler, Tweetleriniz, fotoğraflarınız ve Vine videoları gibi paylaşımları tıpkı Vine’a benzer bir şekilde görebilmenizi sağlayacak. #FallowMe ile paylaştığınız videoları yükler veya paylaşır paylaşmaz aynı zamanda Vizify’nin sitesinden takip edebileceksiniz.
Daha önceki paylaşımlarda beklediğiniz 6 saniyelik bekleme süresini kaldıran Twitter, görsellik kadar sosyal medyada hızlı paylaşımlar yapmayı da kullanıcıların beğenisine sunuyor olacak. Bakalım görselliği artırılmış Twitter, kullanıcılarından beklediği geri dönüşü alabilecek mi?
Facebook ‘Haber Okuyucu’ ile fark yaratacak
Milyonlarca üyesi tarafından vazgeçilmez olan sosyal paylaşım sitesi Facebook, yeni özellik ve güncellemelerle gündemde kalmayı başarıyor. 20 Haziran’da yapılacak Facebook’un resmi basın toplantısından önce gizemli birkaç haber sosyal paylaşımlardaki yerini aldı. RSS, Hashtag, yeni zaman tüneli, etkinliklere tarih ekleme derken her ay yeni bir güncellemeyle adını duyuran Facebook, yeni sızan ‘Haber Okuyucu’ özelliğini yalanlamadı.
Belirli ve güncel konuları daha da öne çıkarmak için geliştirilen okuyucu özelliği, sayfanın yan taraflarında yer alacak. Facebook’un yeni özelliğinde yer alan haberler ve gündem başlıkları, diğer blog ve forum siteleri tarafından RSS ile çağırılıp kullanılamayacak. Resmi duyurusunun yapılması beklenilen Hashtag ve Haber Okuyucu, Facebook Grafik ve API geliştiricisi Tom Waddington, sosyal medyadaki paylaşımlarıyla, şimdiye kadarki en iyi özelliklerin bunlar olacağını belirtti.
Ekstra bir ücretle üye olunması beklenilen ‘Haber Okuyucu’ hizmetinin, kullanıcılar tarafından pek hoş karşılanmayacağı şimdiden belli.
Google ile sıkı rakip olan ve internet dünyasına hep bu yüzünü gösteren Facebook, Reader (Okuyucu) özelliğini Google ile geliştiriyor olacak. Yani iki rakip şu an el ele vermiş durumda. 2 hafta önce çalışmalara tam zamanlı başlanıldığı bilinirken, çalışmaların 20 Haziran’da son bularak kullanıcılara sunulması bekleniyor.