Yeni Türk Ticaret Kanunu, birçok kuruma web sitesi oluşturma zorunluluğu getiriyor. Office 365’i tercih eden kurumlar, web sitelerini 15 dakika içinde hazırlayabiliyor.
Türkiye’deki şirketlerin önemli bir bölümüne web sitesi hazırlama zorunluluğu getiren Yeni Türk Ticaret Kanunu’nun ilgili maddeleri yürürlüğe girdi. Yeni kanun uyarınca Anonim, Limited ve sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketlere kanunda belirlenmiş niteliklere uygun web sitesi açma yükümlülüğü geldi.
Web tabanlı iş modellerinin iyice yaygınlaştığı günümüzde, şirketlerin kendi web sitelerini kurup büyütmelerinin diğer önemli fırsatları da beraberinde getirdiğini ifade eden Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Begim Başlıgil, şunları söyledi:
“Yeni Türk Ticaret Kanunu, Türkiye’deki şirketlerin önemli bir bölümüne web sitelerini kurma ve kanunda belirtilen bilgileri paylaşma zorunluluğu getirdi. Microsoft Office 365 sayesinde kurumlar internet sitelerini 15 dakika içinde hazır hale getirebiliyor. Ayrıca Office Web Apps, Microsoft Exchange Online, Microsoft SharePoint Online, Microsoft Lync Online gibi uygulamalarla işlerini büyütme şansı buluyor.”
Tüm İhtiyaçlara Kapsamlı Çözüm
Office 365 ile gelen çözümlerin kurumların yalnızca web sitelerini oluşturmaya dair ihtiyaçlarını karşılamakla kalmadığını, Office 365’in her ölçekte şirketin zamandan ve paradan tasarruf ederek değerli kaynaklarını daha etkin bir şekilde kullanabilmelerine olanak sağladığını söyleyen Başlıgil, sözlerine şöyle devam etti:
“İçerisinde Microsoft Office, Microsoft SharePoint Online, Microsoft Exchange Online ve Microsoft Lync Online ürünlerini paket halinde sunan Office 365, çalışanların PC, tablet ve akıllı telefonlarından çalışmalarına imkan tanıyor. Herkes için kurumsal çapta birlikte çalışma olanağı sağlayan Office 365, kurumların işlerini geliştirerek büyümelerine destek olmak üzere Türkçe olarak sunuluyor. Yeni Office, bulut tabanlı olduğu için artık istediğiniz yerde son çalıştığınız ya da istediğiniz belgeye ulaşmak mümkün. Microsoft hesabıyla giriş yapıldığında Office belgeleri karşınıza çıkarken bu belgeleri SkyDrive üzerinde ya da kişisel bulutunuzda tutabiliyorsunuz. Office Web Apps ile tarayıcı üzerinde uygulama çalıştırabiliyorsunuz. Böylece yalnızca web sitesi zorunluluğuna dair ihtiyaçları karşılamakla kalmıyor, işiniz için kapsamlı bir çözüme kavuşmuş oluyorsunuz.”
Office 365 hakkında detaylı bilgi için www.microsoft.com/office365‎ adresini ziyaret edebilirsiniz.