Türkiye'yi kapsayacak şekilde yeni uydu frekansları ve ayarları gün geçtikçe güncelleniyor.Türkiye ve Batı kapsama alanı için 12380 V SR:27500 Türkiye ve Doğu kapsama alanı için 12423 H SR:30000 şebekeleri için yeni uydu frekansları haberimizde yer alıyor. Bugün itibariyle güncellenen yeni uydu frekansları çerçevesinde, bazı uydularda gün içerisinde sinyal sorunları ve parazitlenme gibi sorunsallarla karşılaşılabilinir. Özellikle KKTC'de uydu frekanslarında enine boyuna değişiklikler henüz mart ayından duyurulmuştu.

UYDU FREKANS AYARLARI NASIL YAPILIR?

Frekans ayarları kapsamında, şebeke tarama hizmetinden faydalanmak için, bulunduğunuz kapsama alanına göre aşağıdaki tabloda verilen herhangi bir frekans kullanılabilir. Uydu alıcısının “Kurulum” veya “Ayarlar” menüsünden, “Tek Kanal Arama” alt menüsünde, “Uydu” kısmında “Türksat 42° E” ve Türksat Ankara Paket parametrelerini manuel olarak girilerek, “Şebeke Arama” (Network Search) açık olarak seçildiğinden emin olun. Otomatik tarama sonucunda, güncel kanal bilgileri uydu alıcınıza ekleniyor.

Türksat Kanal Güncelleme Sistemi (TKGS) ile uyumlu uydu alıcılarında ise yeni frekanslar otomatik olarak güncelleniyor. Dolayısıyla, herhangi bir ayar yapılmasına gerek yok.

2018'DE UYDU AYARLARI

2018 yılında da bu uydu frekansları kullanılmaya devam edecek. 2018 yılında uydu frekanslarında değiiklik olması durumunda yeni uydu frekanslarını ya da güncellemeleri haberimizden bulabileceksiniz.