Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, tamamen Turkcell mühendisleri tarafından tasarlanan yerli akıllı cep telefonunun yüksek performansı uygun fiyatla sunacağını ve yıl sonundan önce piyasada olacağını söyledi.
"Turkcell markalı telefonları 3 yıldır Türkiye'de piyasaya sunuyoruz" diyen Ciliv şunları kaydetti: "Akıllı telefonlar insanlarımıza değer katıyor. Fakat bunların fiyatları 2-3 yıl önce çok yüksekti. Bu yüzden uygun fiyatlı Turkcell markalı T serisi telefonları çıkardık. 2 yıl içinde 750 bin adet bu telefondan satıldı."
Ciliv telefonun tamamını tasarlamaya karar verdiklerini belirterek "Turkcell mühendisleri sıfırdan bir akıllı telefon tasarladı. Yıl sonundan önce biz bu ürünü piyasaya sunacağız" diye konuştu. 
Turkcell SIM kartları 1 milyar lira tasarruf sağladı 
Ciliv, akıllı telefonların ve mobil internet penetrasyonu arttıkça, data gelirlerinin arttığını da ifade etti. "Mobil iletişimde nüfusu kapsamada Türkiye dünyada birinci" Türkiye'nin teknolojide ileri bir seviyeye geldiğine işaret eden Ciliv, şöyle devam etti:
"Bugün mobil iletişimde nüfusu kapsamada Türkiye dünyada birinci. Bizi birinci seçen de Fransa'daki INSEAD Üniversitesi ve Davos'taki World Economic Forum. Biz de sektörün lideri olarak ve kriz dönemlerinde bile Türkiye'ye büyük yatırımlar yapan bir şirket olarak kendi sektörümüzde ülkemizin birinci olmasına büyük katkı bulunduğumuz için gurur duyuyoruz. Türkiye'mizin insan teknolojide bir çok konuda dezavantajlıydı artık avantajlı bir konuma geldi. Mobil cihazlar üstünden her zaman her yerden internete ulaşma konusunda da Türkiye hız konusunda çok iyi bir konuma geldi. Hatta Apple'ın kurucusu Steve Vozniak, Türkiye'ye geldiğinde 'Turkcell 3G, Amerika'daki 4G'den daha hızlı dedi. Yurt dışına giden işadamlarımız Türkiye'nin ne kadar ileride olduğunu görüyor.  Türkiye, fiber internette de dünyadaki ilk 4 ülke arasına girdi. Bugün Turkcell Superonline gibi firmaların sen/isleri sayesinde vatandaşlarımız 1.000 megabit hızında internete ulaşabiliyor.
Bu, bugün Türkiye'nin 13 şehrinde mümkün. İnternet doğru bilgiye ulaşmak için de çok önemli bir araç. Bu da Türkiye için büyük bir fırsat ve beni çok heyecanlandırıyor.Bizim insanımız çok müthiş, çok yaman, çok hırslı, çok girişimci, yaratıcı ve sabırsız. İnsanımızın doğru temel bilgilere ulaşmasının Türkiye'nin kalkınmasında önümüzdeki yüzlerce yıl önemli katkısı olacak."
İletişimin otomotivden lojistiğe, eğlenceden alışverişe, eğitimden üretime, finanstan sağlığa ve medyaya kadar bütün sektörleri etkileyen stratejik ve kritik bir alan olduğunu belirten Ciliv, "Mesela machine  to machine (M2M) teknolojisiyle cihazların içine SIM kart takarak o makinenin performansını uzaktan ölçüp bilgileri alabiliyorsunuz. Bu bilgileri alınca optimizasyon yapıp kaynakları daha verimli kullanmak mümkün oluyor. Biz araçlara SIM kart takmada Avrupa'da en hızlı ilerleyen telekom şirketlerinden biriyiz. 450 bin araca, araç takip için SIM kart taktık. Bu sayede araç gitmek istediği noktaya en açık ve en kestirme yoldan gidiyor. Ortalamada yüzde 15 ile yüzde 20 arasında yakıt tasarrufu yapıyor. Bunun geçen sene Türkiye'ye tasarrufu 750 milyon lira seviyesinde. Diğer konularındaki tasarruf ve avantajlarla birlikte bu sadece M2M dediğimiz cihazların birbiriyle konuşmasının Türkiye ekonomisine katkısı 1 milyar lira civarında" değerlendirmesinde bulundu.