Tarih 2 Kasım 2016. Facebook’un ABD’nin Menlo Park’taki merkezinde akşam saatlerinde şirketin üst düzey yönetimi bir araya geldi. Cam duvarlı şeffaf bir toplantı odasında buluşan yöneticilerinden finanstan sorumlu David Wehner, elindeki tabloların yer aldığı kağıdı şirketin CEO’su Mark Zuckerberg’e verdi. Üçüncü çeyrek mali tablolarına son bir kez daha göz atan Zuckerberg, gülümsedi ve telekonferans programını açtı.

Hattın diğer ucundaysa 360 milyar dolarlık dev bir şirketin hisselerine yatırım yapan yatırımcılar vardı. Heyecanlı bir ses tonuyla “Herkese merhaba” diyen Zuckerberg, en iyi çeyrek sonuçlarına imza attıklarını söyledi.

YÜZDE 84 MOBİL

Genç CEO, ardından şu rakamları paylaştı: “Aylık aktif kullanıcı sayımız geçen yıla göre yüzde 16 artarak 1.79 milyara ulaştı. Her gün Facebook’a 1.1 milyar kişi bağlanıyor. Son üç aydaki gelirimiz geçen yıla göre yüzde 59 artarak 7.01 milyar dolara ulaştı. Bu gelirin de yüzde 84’ü mobil cihazlardan sağlanan reklamlardan geliyor. Kârımız ise 2.3 milyar dolara ulaştı.” Peki Facebook’un gelirleri nasıl oluyordu da cirosunu yılda yüzde 10 artırabilen Twitter’a fark atabiliyordu.

Zuckerberg, bu sorunun cevabını ve gelecekteki stratejisini üç maddede anlattı:1- Mükemmel bir deneyim: Zuckerberg, “Bizim için en önemlisi mükemmel bir kullanıcı deneyimi geliştirmek. Bunu yaparken de en iyi deneyimi tüm cihazlara ölçeklendirmek gerekiyor. Şu ana kadar bunu çok iyi başardık. Gelecekte de başarmaya devam edeceğiz” dedi. 2- Mesajlaşma robotları: İkinci aşamada kullanıcılara daha markalarla daha organik olarak iletişim kurmasına imkan vereceklerini belirten Zuckerberg, şunları söyledi: “Sohbet platformu ‘Messenger’ bu işin daha başlangıcında. Şu anda Messenger’da 33 bin sohbet robotu (chatbot) var ve her gün Facebook kullanıcılarıyla iletişime geçiyor. Hatta bu botlar artık satış da yapıyor.

Çiçekten uçak biletine kadar ayda 11 bin civarında ürün satışını chatbotlar yapıyor. WhatsApp’ta henüz bunu başaramadık. Ancak WhatsApp’ın gizlilik sözleşmesini güncelleyerek, Facebook ile entegre hale getirdik. Önümüzdeki dönemde WhatsApp’ta da chatbotları kullanmaya başlayacağız.”3- Markalara fazla müşteri: Stratejinin üçüncü aşaması markaları yakından ilgilendiriyor. Zuckerberg, markaların insanlara ulaşabilmesi için daha fazla araç geliştireceklerini belirterek, “Bunun için video içerikleri öne çıkıyor. Videolar haber akışlarında (news feed) kullanıcıların ilgi alanlarına uygun ve kişiselleştirilmiş olarak gösteriliyor. Ancak video gösterimleri, kullanıcı deneyimiyle direkt olarak bağlantılı. Geliştirdiğimiz algoritmalar ve yapay zeka öğeleriyle insanların gerçekten paylaşmak istediği ve beğeneceği video içeriklerini göstereceğiz” diye konuştu.

Wall Street neden sevmedi

ZUCKERBERG’ten sonra yatırımcıların sorularını Facebook CFO’su David Wehner yanıtladı. 2017’deki finansal beklentileri açıklayan Wehner, “Kullanıcıların Facebook’ta kalma süresi, kullanıcı sayısı ve büyüme rakamları konularında iyi bir çeyreği geride bıraktık. Ancak önümüzdeki yılın ortalarında yavaşlama bekliyoruz. Bunun da sebebi, haber akışında gösterimini yapabileceğimiz reklam sayısının kısıtlı kalması. Alınan verimi artırmak için yatırımlarımıza ve çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi. Bu açıklamadan sonra ise Facebook hisseleri seans sonrası işlemlerde yüzde 8’e yakın değer kaybetti. (Hürriyet / Ahmet Can)