Mark Zuckerberg, şirket çalışanlarına 'metamate' (meta arkadaş) diye hitap etme kararı aldı. Dün şirket çalışanlarıyla düzenlediği çevrimiçi toplantıda kararını açıklayan Zuckerberg, sonrasında konuya dair bir Facebook gönderisi paylaştı.

Zuckerberg, 'Meta, Metamates, Me' şeklindeki yeni sloganın 'iyi bir hizmetkar olmakla ilgili' olduğunu belirterek, "Bu, kolektif başarımız için ve takım arkadaşları olarak birbirimize karşı sahip olduğumuz sorumluluk duygusuyla ilgili. Bu, şirketimizi ve birbirimizi kollamakla ilgili" dedi. Facebook çalışanlarına daha önce 'Facebook kullanıcısı' olarak hitap ediliyordu.

Bu yıl şirketin baş teknoloji sorumlusu olmaya hazırlanan Meta yöneticisi Andrew Bosworth, The Verge'e yaptığı açıklamada, 'metamate' teriminin, Amerikalı bilim insanı Douglas Hofstadter tarafından, şirket çalışanlarından birinin marka adı değişikliği konusunda hoşnutsuz olduğunu belirttiği bir e-postanın ardından icat edildiğini söyledi.

Instagram'ın uzun süredir 'Ship, Shipmates, Self' sloganını kullandığını anımsatan Bosworth, bunun bir denizcilik tabirine atıf yaptığını da sözlerine ekledi.

Zuckerberg, toplantıda bir dizi değişiklikten de söz etti. Şirket sözcülerinden biri, MarketWatch'a açıklamasında, Facebook'un 'News Feed' kısmının 'Feed' olarak yeniden adlandırılacağı ve değişikliğin 'insanların akışlarında gördüğü çeşitli içerikleri daha iyi yansıtacağını' açıkladı.

Facebook 90 milyon dolar ceza ödeyecek

 

Yüz tanıma sistemi sebebiyle Facebook'a dava açıldı

 

Facebook Messenger kullanıcılarını ilgilendiren uyarı