Anlaşma, Avustralya ulusal gazetesi, news.com.au web sitesi ve Yeni Güney Galler’deki The Daily Telegraph, Victoria’daki Herald Sun ve Queensland’deki The Courier-Mail dahil olmak üzere şirketin sahibi olduğu birkaç Avustralya yayınını kapsıyor.

Reuters’ın da belirttiği gibi News Corp, teknoloji devlerinin içeriklerini kullanmak için yayıncılara ödeme yapmasını gerektiren yeni yasaların kabul edilmesinin ardından sosyal ağ ile bir anlaşmaya varan ilk medya kuruluşu oldu.

Facebook, nihayet anlaşmaya vardı

News Corp ve diğer kuruluşlarla hızlı bir şekilde anlaşma yapan Google‘ın aksine, Facebook bunu yapmayı erteledi ve hatta kullanıcıların ülkedeki haber bağlantılarını paylaşmasını bir süreliğine engelledi.

Şirket yasağı uyguladığında yanlışlıkla devlet sayfalarını, kâr amacı gütmeyen kuruluşları ve diğer medya dışı sayfaları engelledi. Bu hareketi ile Facebook’un “haber içeriğinin tanımına ilişkin net bir rehberlik sağlamayan” yasaları suçladığı düşünülüyor.

Birkaç gün sonra Avustralya Başbakanı Scott Morrison, şirketin yetkililerle yeniden görüşmeye başladığını duyurdu. Facebook, yetkililerin o zaman önerilen yasalarda bazı değişiklikleri kabul etmesinden sonra haber yasağını geri aldı.

Görünüşe göre Facebook, Haberler sekmesini içerikle doldurabilmek için anlaşmalar yapmaya hazır. News Corp duyurusunda, sosyal ağın Sky News Australia ile ayrı bir anlaşma imzaladığını da belirtti.

Reuters, Facebook’un Seven West Media Ltd ve rakibi Nine Entertainment Co Holdings Ltd ile de görüşmelerin ortasında olduğunu bildiriyor.

ABD merkezli uygulama Çin'de yasaklandı

 

Google 'gizli mod' davasında köşeye sıkıştı

 

Facebook'tan KOVİD-19 aşısı için yeni adım