Apple, dün gece düzenlediği WWDC 2015 geliştiriciler konferansında yeni yazılımlarını ve servislerini duyurdu. İlk olarak OS X El Capitan işletim sistemi ve iOS 9 işletim sistemini duyuran Apple, ardından yeni müzik servisini duyurdu.
Geçen yıl Beats'i satın alan Apple'dan uzun bir süredir bir müzik servisi duyurması bekleniyordu. Nihayet Apple, Apple Music isimli müzik servisini açıkladı. Günümüzün popüler müzik servisleri gibi üyelik tabanlı bir uygulama olacak olan Apple Music, Spotify gibi uygulamalara da büyük bir rakip ve alternatif olacak.
Ayrıca Apple Music, kullanıcılarına 24/7 küresel radyo hizmeti sunacak ve hayranlarının da sanatçılarla iletişim kurmasına olanak sağlayacak.
Öte yandan Beats Audio'nun ilk istasyonunun ismi ise BeatsOne olacak. 100 ülkede erişilebilir olacak olan bu istasyon gece gündüz şarkı çalacak ve Zane Lowe, Ebro Darden ve Julie Adenuga gibi 3 önemli DJ'in performanslarını da sahne olacak.
Apple Music, 30 Haziran itibariyle 100 ülkede yayınlanacak. Apple Watch'un ayrıca Windows Phone ve Android versiyonları da olacak. 3 ay ücretsiz olacak olan uygulama sonrasında ise aylık 9.99 dolarlık fiyata sahip olacak.

Apple iOS 9'u tanıttı

iOS 9'un tüm özellikleri

iOS 9'da Wallet ve Apple Pay yeniliği

iOS 9'a yeni News (Haberler) uygulaması geldi

Apple Maps Haritalar'a Transit özelliği eklendi

iOS 9'da not (notes) uygulaması yenilendi

App Store 100 milyar uygulama indirmeye ulaştı