Teknoloji Gündem

Sosyal medyada herkesin bildiği sır: Şehir efsanesi mi gerçek mi?

GPS SİSTEMİYLE TAKİP EDİLİYOR

Sosyal Medya Uzmanı Serdar Bağtır, "Şu anda reklam yayıncılığı yapan mecralarda ülke, şehir hatta ilçe seçebilmek hatta o ilçede yaşayan 18-24 yaş aralığındaki belirli bir futbol takımını tutan erkekleri seçerek hedeflemek ve sadece bu kitleye reklam gösterebilmek mümkün" diyerek meselenin ne kadar ileriye gittiğini vurguladı.

Akıllı telefonlarda bulunan GPS sistemiyle dünya üzerindeki konumunuzu rahatlıkla belirleyebildiklerini ifade eden Bağtır, böylelikle sosyal medya mecralarının da konumumuzu tam olarak tespit ederek reklam hedeflemesinde veri olarak kullanıldığını söyledi. Aynı zamanda bu GPS sistemi sayesinde kimlerle görüştüğünüzün, en çok hangi arkadaşlarınızla vakit geçirdiğinizin bile takibinin yapıldığını belirten Bağtır, "Böylece reklam hedeflemelerinde arkadaşınızın dile getirdiği bir ürün bile karşınıza çıkabilir" diye konuştu.

'EN KARANLIK NOKTASI...'

"Sosyal medya reklamcılığının en karanlık noktasını ilgi alanları oluşturuyor" diyen Sosyal Medya Uzmanı Serdar Bağtır, ilgi alanlarının belirlenmesi için uygulama içinde özel sandığınız mesajlara kadar tüm detayların incelendiğini vurguladı. Bağtır, beğenilen gönderilerin, takip ettiğiniz sayfaların, yorumların, uygulama içinde satın alma davranışı gösterip göstermediğiniz gibi tüm detayların 'reklam hedeflemesinde' kullanıldığının altını çizdi.

Bir yorum yazın

Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Başa Dön