Teknoloji Gündem

Teknoloji şirketleri hakkında şoke eden gerçekler!

Açıklamada "İnternetin kuralları en son 25 yıl önce güncellenmişti. Yasa yapıcıların alması gereken toplumsal kararlar konusunda şirketlerin bir şeyler yapmasını beklemektense, Kongre harekete geçmeli" ifadeleri yer aldı.

Bu belgelerden yola çıkan Wall Street Journal, şirketin bir iç araştırma sonucunda Instagram'ın, kızların akıl sağlığına zarar verebileceğini gördüğünü fakat buna dair bir şey yapmadığını haberleştirmişti.

Kongre'ye bu konu hakkında da ifade veren Haugen, "Şirket yönetimi Facebook ve Instagram'ı daha güvenli bir hâle getirmenin yolunu biliyor fakat astronomik kârlara insanlardan daha fazla değer verdiği için bu adımları atmıyor" dedi.

'DEV ŞİRKETLERE MAHKUM OLUYORUZ'

Jerusalem Post gazetesinin analizinde, Büyük Teknoloji şirketlerinin nasıl yavaş yavaş sosyal hayatı ele geçirdiği, bunun ötesinde devletler için de bir tehdit haline gelmeye başladığının altı çizildi. Haberde şu ifadeler kullanıldı

Sosyal medyanın bilgi alışverişimiz üzerindeki hakimiyeti, Pazartesi gecesi Facebook ve şirketleri Instagram ve WhatsApp dünya çapında çöktüğünde sergilendi.

Dünyanın büyük bir bölümü, mesaj göndermek, arama yapmak, bilgi almak ve toplantıları ve günlük yaşamı koordine etmek için büyük ölçüde hükümetler tarafından düzenlenmeyen, özel şirketlerin sağladığı bu platformlara ve hizmetlere güveniyor.

Bir yorum yazın

Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Başa Dön