Teknoloji Gündem

Teknoloji şirketleri hakkında şoke eden gerçekler!

Haberler internete taşındı, bu durum da büyük geleneksel medyaya zarar verdi. Ürün satışları veya alışveriş, insanların sohbet etmeleri, mesaj göndermeleri, iletişim kurmaları ve kendilerinin sanal versiyonlarını oluşturmaları için çeşitli platformlar kuruldu.

En son devrim, bu çeşitli unsurların Facebook gibi Büyük Teknoloji şirketlerinin gücü altında bağlanması oldu. Bunun anlamı şu: 1990'ların sonu ve 2000'lerin başındaki İnternet çağı herkese açık benzersiz bir Vahşi Batı iken, yeni çağ daha çok 19. yüzyılın sonlarında ABD'nin pazarı tekelleştiren soyguncu baronlarına benziyor.

Büyük Teknoloji şirketleri o kadar büyükler ki, artık internetin büyük bir bölümünü silip süpürdüler ve çoğu bilgi ve iletişimin akışını kontrol ettiler.

Bunun en çarpıcı örneklerinden birisi, 9 Ocak 2021 tarihinde Twitter'ın ABD eski başkanı Donald Trump'ın hesabını kapatmasıydı. Twitter’den yapılan yazılı açıklamada Trump’ın hesabından cuma günü paylaştığı son iki mesajın platformun şiddete teşvikin yasak olması düzenlemesine aykırı olduğu belirtilerek hesabın kapatıldığı duyuruldu.

Bir yorum yazın

Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Başa Dön