Teknoloji Gündem

Teknoloji şirketleri hakkında şoke eden gerçekler!

'SİBER SALDIRILAR GİDEREK ARTIYOR'

Pazartesi günü meydana gelen kesinti benzeri görülmemiş bir şey değil. Geçmişte, genellikle kısa bir süre için çeşitli Büyük Teknoloji siteleri çöktü. İsrail'de, ABD'de veya başka yerlerde kritik altyapıyı hedef alan siber saldırılar da dahil olmak üzere, son birkaç yılda siber olaylarında bir artış gözlemleniyor.

Hükümetler tarafından giderek daha fazla sorulması gereken soru, en ufak bir kesintiye tahammülü olmayan büyük şirketler arasında bir kesinti olması durumunda, iletişim ve İnternet sistemlerini nasıl çoğaltabilecekleri veya sürdürebilecekleri.

Dünya, yalnızca pandemide değil, aynı zamanda büyük güç rekabetinde de bir belirsizlik çağına giriyor. Bunun nedeni, Soğuk Savaş'ın ardından ortaya çıkan ve ABD'nin küresel egemenliğine yol açan dünya düzeninin, artık Washington ve Batı demokrasileriyle çatışan bir otoriter ülkeler ligine kaymış olmasıdır.

'BATI DEMOKRASİLERİNİN YUMUŞAK KARNI OLDULAR'

Büyük Teknoloji şirketleri, genellikle, otoriter rejimlerin taleplerini, kendi bütçeleri ve iş hedefleriyle dengelemek için tartmak zorundadır. Bu, bazı durumlarda otoriterlere boyun eğmek anlamına geliyor.

Büyük otoriter rejimler, Büyük Teknoloji şirketlerinin, Batı demokrasilerinin yumuşak karnı olduğunu fark edebilir. Eğer her şey için yalnızca bir veya iki teknoloji devine bel bağlanırsa, Pearl Harbor benzeri bir güvenlik açığı yaratırsınız. Pearl Harbor baskınından farklı olan şey ise, böylesi bir açık tek bir ülkeyi değil tüm dünyayı etkiler.

ABD ve diğer rejimler arasında artan çatışmalarla dolu bir gelecekte, Büyük Teknoloji şirketleri bir hedef olacak mı? Ayrıca hükümetler tarafından düzenlenmediği ve yakından izlenmediği takdirde nasıl tepki verecek? Avustralya, Kanada, Yeni Zelanda, Birleşik Krallık ve ABD gibi ülkeler, örneğin WhatsApp gibi şeylerin işleyişini korumakla ilgileniyor mu?

Bir yorum yazın

Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Başa Dön