Mobil dünyanın iki devi Apple ve Google, mobil işletim sistemlerinin yeni sürümlerini duyurdular. Apple'ın iOS 9'u ve Google'ın Android M'i önümüzdeki günlerde mobil cihazlarda kullanıma sunulacak. 
 
Android 5.0 Lollipop sürümüyle büyük bir başarı yakalayan Google, yeni sürümü Android M'de bu başarıyı artırarak sürdürmek istiyor. Apple'da iOS 9 ile birlikte iOS 8'de yaşanan sorunlara son vermek ve yeni özellikleri kullanıcıların beğenisine sunmayı amaçlıyor.
 
iOS 9 ve Android M ise önemli yenilikler ve farklılıklar ile karşımıza çıktı. Örneğin bugüne kadar iOS ile benzer yandan kaydırmalı uygulama menüsü sunan Android, yeni Android M sürümü ile birlikte yukarıdan aşağı alfabetik olarak sıralanmış uygulama menüsü ile geliyor.
 
Peki, en iyi işletim sistemi hangisi?
Bu haberimizde WWDC 2015 konferansında tanıtılan iOS 9 ile Google I/O 2015 konferansında tanıtılan Android M işletim sistemlerini karşı karşıya getireceğiz. Bakalım iOS ve Android yarışında, son durum ne? İşte iOS 9 ile Android M karşılaştırması.
 
iOS 9 ile Android M işletim sistemlerini karşı karşıya getirdiğimiz fotoğraf galerisine, bu bağlantıya ya da fotoğrafa tıklayarak ulaşabilirsiniz.