Apple, mobil işletim sistemi iOS'un yeni sürümü iOS 9'u duyurdu. Bir çok yeni özellik ve iyileştirmeler ile gelen iOS 9'da, Android kullanıcılarını hedefleyen yeni bir özellikte yer aldı. Bu özellik Android'den iOS'a geçiş işlemi.
Android telefondan iPhone'a verilerinizi aktarmak istediğinizde kişilerinizi, notlarınızı, randevularınızı vs... tek tek taşımak gerekiyor. App Store'daki 3. parti bir uygulamayla da bu işlem gerçekleştirilebilir. Ama Apple iOS 9'la birlikte bu durumu kökten çözmeye kararlı. Cupertino'lu şirket "Move to iOS" isimli özel bir uygulamayla geçiş işlemini kolaylaştıracak.
Apple'ın belirttiğine göre Move to iOS uygulaması iPhone veya iPad'e Android cihazdan aktarımı güvenli ve kolay şekilde sağlıyor. Yapılan açıklamada ise kablosuz üstünden transferin kolaylıkla yapıldığı vurgulanıyor. Taşınan verileri ise şu şekilde listelenmiş:
 
-Kişiler
 
-Mesaj geçmişi
 
-Fotoğraflar ve videolar
 
-Sık kullanılan internet siteleri
 
-E-posta hesapları
 
-Takvimler
 
-Duvar kağıdı
 
-DRM korumalı olmayan şarkılar ve kitaplar
 
Teknokulis'in haberine göre, bunlar dışında Facebook ve Twitter gibi kullanılan ücretsiz uygulamalar da App Store'dan indirmek için önerilmekte. Ücretli uygulamalar ise iTunes İstek Listesine ekleniyor. Apple detay vermemesine rağmen Move to iOS uygulaması muhtemelen iOS 9'la birlikte sonbaharda çıkacak. Apple'ın iOS 9 önizleme sayfasında Move to iOS uygulaması yer alıyor. Sitede HTC telefondan iPhone'a aktarım görseli kullanılmış.

Apple iOS 9'u tanıttı

iOS 9'un tüm özellikleri

iOS 9'da Wallet ve Apple Pay yeniliği

iOS 9'a yeni News (Haberler) uygulaması geldi

Apple Maps Haritalar'a Transit özelliği eklendi

iOS 9'da not (notes) uygulaması yenilendi

App Store 100 milyar uygulama indirmeye ulaştı