Elon Musk'ın Ekim 2022'de satın aldığı eski adı Twitter olan sosyal medya platformu X için işler iyi gitmedi. Varlık yöneticisi Fidelity, 44 milyar dolarlık satın alma işleminin ardından bu zamana kadar geçen sürede şirketin büyük değer kaybı yaşadığını duyurdu.

Bussiness Insider'ın haberine göre, yatırım fonu X'te bir hisse senedine sahip ancak Musk'ın satın almasından bu yana hissenin değeri rutin olarak düştü ve yaklaşık yüzde 71,5 değer kaybetti

Böylelikle Elon Musk'ın satın aldığı X'in değeri 1 yıl içerisinde 12,76 milyar dolara geriledi.

2023, X ve reklamveren ilişkileri için çalkantılı bir yıl oldu.

Elon Musk temmuz ayında paylaştığı bir X gönderisinde, şirketin reklamlardaki büyük düşüş nedeniyle zor bir mali noktada olduğunu söyledi.

Musk, "Reklam gelirlerindeki yüzde 50'lik düşüş ve ağır borç yükü nedeniyle hala negatif nakit akışı içindeyiz" diye yazdı.

Kasım ayında ise Disney ve IBM gibi şirketler, Musk'ın antisemitik bir paylaşımı desteklemesinin ardından reklamlarını X'ten çekti.

The New York Times Dealbook Summit'te konuşan Musk reklamverenlere küfür etti ve daha sonra reklamveren boykotunun "şirketi bitirebileceğini" söyledi. (NTV)

Elon Musk X’in değerini kasıtlı mı düşürüyor?

 

Elon Musk'tan geri adım: X'te başlıklar tekrar gösterilecek

 

Elon Musk'ın 'X' ilgisi yeni mi?