Tayvanlı şirket Foxconn, iPhonelar için kasa bileşenleri ve çip yapım ekipmanı üretmek üzere Hindistan'ın güneyindeki Karnataka eyaletinde iki projeye 600 milyon dolar yatırım yapmayı planlıyor.

Karnataka Eyaleti yetkilileri, 12.000 kişiye istihdam sağlayacak iPhone bileşen tesisini kurmak için yaklaşık 350 milyon dolar harcanacağını, Foxconn'un ise Applied Materials ile çip yapım araçları üretmek amacıyla 250 milyon dolarlık bir proje için iş birliği yapacağını açıkladı.

Foxconn, Karnataka'da yarı iletken üretim ekipmanı üretmeye yönelik bir projede Applied Materials ile iş birliği yapacak ve yaklaşık 1.000 kişiye istihdam sağlayacak.

Ayrıca Foxconn, Hindistan hükümetinin çip üretimini teşvik etmek için hazırladığı 10 milyar dolarlık bir plan kapsamında teşvik başvurusunda bulunmayı planlıyor ve batı eyaletinde bir çip üretim tesisi kurmak için görüşmeler yapıyor.

Hindistan'ın Tamil Nadu Eyaleti yetkilileri de Foxconn'un 6.000 kişiye istihdam sağlayacak yeni bir elektronik bileşen üretim tesisine 194 milyon dolar yatırım yapacağını duyurdu.

Foxconn'dan 700 milyon dolar yatırım

 

Foxconn, üretimi yeniden başlattı

 

Foxconn'dan 500 milyon dolarlık plan

 

iPhone üreticisi Foxconn Çin'de Mart sonunda normale dönüş bekliyor