CEO'ların dış görünüşlerinin yönettikleri şirketin hisse performansına yansıdığı öne sürüldü. Wisconsin Üniversitesi ekonomistlerinden Joseph Halford ve Hung-Chia Hsu, 677 şirketin CEO'sunun yüz geometrisini inceleyerek yöneticileri dış görünüşlerine göre sıraladı. Çalışmanın sonuçlarına göre güzel ve yakışıklı kabul edilen CEO'lar göreve geldiklerinin ilk gününde şirket hisselerinde kayda değer artışa yol açıyor.
 
MAYER'I ÖRNEK GÖSTERDİLER
 
Güzel CEO'lara örnek olarak Yahoo CEO'su Mariss Mayer'ı gösteren Halford ve Hsu, Mayer'ın yüz çekiciliği endeksinde 10 üzerinden 8,45 aldığını belirtti. İki ekonomistin belirttiğine göre Yahoo hisseleri Mayer göreve geldiğinden bu yana yüzde 158 değer kazandı. Çalışmayı yürüten ikili, "Elbette ki hissedeki artışın tek nedeninin Mayer'ın dış görünüşü olduğunu söylemiyoruz. Sadece bu iki olgu arasında bir bağlantı olabileceğini düşünüyoruz" açıklamasını yaptı.
 
'TELEVİZYONDA OLUMLU ETKİ YARATIYORLAR'
 
Buna ek olarak göze güzel görünen CEO'ların televizyona çıktıkları zaman da hisseleri olumlu etkilediklerini belirten Halford ve Hsu, hissedarların daha çekici CEO'ları gördüklerinde daha olumlu tepki verdiklerini söyledi.