Microsoft'un hisseleri 2024'te şu ana kadar %7 artarak borsa değerini 3 trilyon doların üzerine çıkardı ve Apple'ı geride bıraktı.

Beş yıl sonra hangisinin daha değerli olacağı sorulduğunda, geçen hafta Reuters tarafından görüşlerine başvurulan 13 yatırım stratejisti ve portföy yöneticisinin tamamı Microsoft'un Apple'ı geride bırakmasını beklediklerini söyledi.

Microsoft'un salı günü, Apple'ın ise perşembe günü çeyrek sonuçlarını açıklamasının ardından hisse fiyatları ve değerlemeleri bu hafta değişebilir.

Yine de Apple ve Microsoft arasındaki yarışın bir ikincilik yarışına dönüşebileceğini söyleyenler, çipleri yapay zeka devrimine güç veren Nvidia'nın son zamanlardaki büyük kazanımlarına atıfta bulunuyor.

Microsoft, ChatGPT üreticisi OpenAI'ye erken yatırımlar yaptı ve üretken yapay zeka teknolojisini işine dahil ediyor.

Baker Avenue Wealth Management'ın baş stratejisti King Lip, Microsoft'un "Azure bulut, oyun, kurumsal yazılım ve tabii ki yapay zeka gibi daha fazla kolu olduğunu. Apple en çok olgun bir pazar olan iPhone'a güveniyor ve şirket henüz yapay zeka silahlanma yarışında nasıl rekabet edeceğini detaylandırmadı." söyledi.

Apple, daha iyi iPhone fotoğrafları çekmek gibi ürün işlevlerine yapay zekayı sessizce dahil ediyor, ancak yatırımcılar şirket aralık çeyrek sonuçlarını açıkladığında daha fazla yapay zeka planı duymak isteyecekler. Yatırımcılar ayrıca, KOVID-19 salgınının yavaş ekonomik toparlanması nedeniyle iPhone talebinin düştüğü ve yeniden canlanan Huawei'nin Cupertino, California şirketinin pazar payını aşındırdığı Çin'i de izliyor olacaklar.

LSEG verilerine göre, 50 Wall Street analisti Microsoft hisselerinin alınmasını önerirken, 4 analist nötr nota sahip ve hiçbiri satılmasını önermiyor.

Apple'ın 26 olumlu analist notu ve 12 nötr notu bulunurken, iki analist satış öneriyor.

Microsoft ve Apple, en değerli şirket yarışında

 

Microsoft Copilot Pro resmi olarak duyuruldu

 

Ruslar Microsoft'u hackledi

 

Microsoft'ta işten çıkarma