Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos) bünyesinde faaliyet gösteren Keldış Araştırma Merkezi (Keldysh Center) Genel Müdürü Koşlakov, Rusya Uluslararası Sergi ve Forumu kapsamında Rus uzmanların yıldızlararası ortamı incelemeye ve güneş sisteminin ötesine uzay aracı göndermeye yönelik bir proje üzerinde çalıştıklarını anlattı.

Koşlakov, “Şu anda yıldızlararası ortamı incelemeye yönelik bir proje oluşturuluyor ve bir aracın güneş sisteminin ötesine uçuşunu içeren bir uzay deneyi hazırlanıyor” diye konuştu.

Uzay aracında Keldış Merkezi tarafından geliştirilen dünyanın en güçlü plazma motorunun kullanacağına dikkat çeken Koşlakov, bu motorun ‘uzun yıllar boyunca kesintisiz bir şekilde’ çalışabileceğinin altını çizdi.

Plazma motoru veya Hall etkili motor, elektrikli roket motorları sınıfına dahil edilebilir. İyon motorlarına kıyasla plazma motorları daha fazla itme kuvvetine, ancak daha düşük verime sahiptir. Söz konusu motorlar düşük yakıt sarfiyatı ile öne çıkarak, yıllar boyunca kesintisiz bir şekilde çalışabiliyor.

(Sputnik)

Rusya'nın Luna-25'i Ay'ın yüzeyine çarpıp parçalandı

Luna-25'in Ay'a inişinde anormal bir durum

Luna-25'den ilk fotoğraf geldi

Ruscosmos Luna-25'ten gelen verileri değerlendiriyor

Rusya'dan 47 yıl sonra ilk: Luna-25 Ay'a yolculukta