Samsung Electronics, dünyaca ünlü tenis oyuncusu ve Samsung’un Soçi 2014 Marka Elçisi Maria Sharapova’nın katılımıyla, Olimpiyat Parkı’nda Galaxy Studio’yu tanıttı. Galaxy Studio Olimpiyat Parkı, tüketicilerin hem Olimpiyat Oyunlarıyla ilgili bilgi edinebilecekleri, hem de Samsung’un en yeni kablosuz teknolojileri ve en yeni mobil cihazları ile tanışarak bu teknolojiler ile kendi Olimpiyat Oyunları deneyimlerini yaratabilecekleri bir merkez olarak tasarlandı.


 
Samsung Electronics Küresel Pazarlama, BT ve Mobil Departmanı Başkan Yardımcısı Younghee Lee konuyla ilgili,
 
“Tüm sporcuları ve izleyicileri Galaxy Studio’larımıza bekliyoruz ve burada oyunlarda geçirecekleri zamanı daha eğlenceli hale getirmeyi vadediyoruz. Mobil cihazlar insanların Olimpiyat Oyunlarının keyfini çıkarmaları için başvurduğu en önemli araçlar haline geldi. Samsung olarak biz de seyircilerin teknolojimiz sayesinde oyunların etkin birer katılımcısına dönüşmesini sağlayan yeni yaklaşımları tanıtıyoruz.” dedi.
 
Sharapova: “Samsung’un gösterdiği çabayı takdir ediyorum”
 
“Olimpiyat Parkı’nda Galaxy Studio’nun açılışında yer almaktan büyük heyecan duyuyorum ve Samsung’un Soçi 2014 kampanyasının başlangıcını temsil eden bugünkü kutlamanın bir parçası olmaktan çok memnunum” diyen Maria Sharapova sözlerine şöyle devam etti: “Samsung, çeşitli Studio deneyimleri ile sporculara ve destekçilerine kişiselleştirilmiş ‘Oyun Zamanı’ (Game Time) deneyimi sunuyor. Ben de bir sporcu olarak Samsung’un oyunların keyfini en iyi şekilde çıkarmamız için gösterdiği çabayı takdir ediyorum.”
 
Galaxy Studio’nun yeniden kullanılabilir yapısı ile minimum atık
 
Olimpiyat Parkı’ndaki Galaxy Studio özel olarak Soçi’ye getirilen ve oyunlar süresince kullanılmak üzere monte edilen 16 yeniden kullanılabilir yapıdan oluşuyor. Oyunlar sona erdikten sonra, Olimpiyat Parkı’ndaki Galaxy Studio demonte edilecek ve yeniden kullanılmak üzere dağıtılacak ve bu sayede, ortaya çıkacak atık miktarı en aza indirgenmiş olacak. Galaxy Studio’nun bu anlayışla hazırlanması Samsung’un Olimpiyat Oyunları sponsorluğu çerçevesinde gerçekleştirdiği ve sürdürülebilirliği odağına alan yaklaşımının bir parçası ve aynı zamanda şirketin daha iyi bir küresel toplum için çalışma taahhüdünün de bir ifadesi.


 
Galaxy Studio’da neler var?
 
Galaxy Studio, Olimpiyat Oyunları süresince Soçi 2014’ün heyecanını daha da artıracak çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak. Ziyaretçiler İnteraktif Spor Alanı’nda yenilikçi Samsung teknolojileri aracılığıyla Olimpik kış sporları deneyimini yaşayabilecek ve Tezahürat Alanı’nda (Cheering Zone) bulunan Samsung ChatON uygulaması aracılığıyla sporculara tezahürat yaparak destek verebilecek. Çocukların da unutulmadığı merkezde minikler, kendileri için tasarlanan Özel Çocuk Alanı’nda Galaxy Note 3’te çizim yapmanın keyfini yaşayacak ve üzerinde kendi çizimlerinin bulunduğu rozetlerden edinebilecek.