Türkiye’nin en büyük 10 bankasından 9’unun çözüm ortağı olan kurumsal uygulama ve yazılım alanında dünya lideri SAP, gelenekselleştirdiği teknoloji buluşmalarından bir yenisi olan SAP Bankacılık Zirvesi’ni hayata geçirmeye hazırlanıyor. 10 Haziran’da İstanbul Swissotel The Bosphorus’ta gerçekleştirilecek SAP Bankacılık Zirvesi, finans sektöründe bilişim teknolojileriyle gelen sıçramayı gündemine alacak. Zirvede bir araya gelecek olan lider bankalar, teknoloji hamlelerini ve SAP’nin inovatif çözümleriyle elde ettikleri başarı öykülerini aktaracaklar.
 
Lider bankacılık teknoloji çözümleri sağlayıcısı olarak dünyada 120 ülkede 12 binden fazla kurumun kullandığı bankacılık çözümlerini Türkiye’de de finans sektörünün hizmetine sunan SAP, aynı günde teknoloji ve iş çözümleri alanında iki etkinliğe ev sahipliği yapacak. Sabah başlayacak SAP Bankacılık Teknoloji Oturumu’nda finans sektöründe yenilikçi teknolojilerin kurumsal mimariye katkısı ve yeni nesil bankacılık platformu konuşulacak.
 
Zirve öğleden sonra, SAP Bankacılık Analitik ve İş Çözümleri Oturumları’yla devam edecek. SAP Türkiye Genel Müdürü Zeynep Keskin ve Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin’in açılış konuşmalarıyla başlayacak öğleden sonra etkinliği; üç salonda iş analitiği, finansal uygulamalar, insan kaynakları ve müşteri ilişkileri yönetimi temalı üç paralel oturumla devam edecek. Akbank, Garanti Bankası, HSBC Bank, ING Bank gibi lider finans kurumlarının müşteri başarı hikayeleriyle zenginleşecek zirvenin kapanış panelinde bankacılık sektörünün liderleri buluşacak.
 
GelecekHane’nin kurucusu ve yazar Halil Aksu’nun moderatörlüğünde ING Bank Mali Kontrol ve Aktif Pasif Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Alp Sivrioğlu, Garanti Teknoloji Direkt Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Fatih Bektaşoğlu, HSBC Bank İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Şengül Demircan ve Girişim Fabrikası’nın Kurucusu İhsan Elgin, panelist olarak bankacılığın gelecek rotasını konuşacak.
SAP’nin yenilikçi iş çözümleriyle bankalar rekabette öne geçiyor!
Geleceği bir bulut şirketi olarak karşılamayı hedefleyen SAP, bankaları dünya standartlarında teknolojik çözümlerle tanıştırarak maliyet avantajı sağlıyor. SAP’nin bankacılık sektörüne sunduğu İş Analitiği çözümleri sayesinde hızla değişen müşteri davranışlarını anlık olarak analiz etmek ve yeni ürün ve hizmetleri hızla pazara sunarak rekabette öne geçmek mümkün oluyor. Bellek içi teknoloji ve vaka tabanlı analizlerle bankaların müşteri ihtiyaçlarını anında yakalamasını sağlayan SAP Müşteri İlişkileri Yönetimi çözümleri, bankaların kişiye özel teklifler sunmasını kolaylaştırıyor. Bankalar için kurum stratejilerini şeffaflaştıran SAP İnsan Kaynakları Yönetimi çözümleri, her bir çalışanın performansının banka hedefleriyle paralel gelişimini sağlayan yönetim yapısını destekliyor.  SAP Business One platformu, KOBİ’ler başta olmak üzere kurumsal müşterilerle banka arasında doğrudan entegrasyon sağlanmasına yardımcı oluyor.