ABD Senatosu Yargı Komitesi, sosyal medya şirketleri Meta, X, TikTok, Snap ve Discord'un üst düzey yöneticilerinin (CEO) 31 Ocak'a ertelenen ABD Senatosu oturumunda online çocuk cinsel istismarı konusunda ifade vereceğini açıkladı.

Senatör Dick Durbin ve Cumhuriyetçi Lindsey Graham, Discord ve X'in başlangıçta katılmaktan kaçındığını ve mahkeme celbini kabul etmeyi reddettiğini söyledi. "Artık beş şirket de işbirliği yaptığına göre, CEO'larını dinlemeyi dört gözle bekliyoruz" dediler.

Bu, TikTok CEO'su Shou Zi Chew'in, Çin'in sahip olduğu kısa video uygulaması şirketinin, uygulamanın çocukların ruh sağlığına zarar verdiğini öne sürenler de dahil olmak üzere sert sorularla karşılaştığı mart ayından bu yana ABD milletvekillerinin karşısına ilk çıkışı olacak.

Durbin ve Graham oturumun, komite üyelerinin en büyük sosyal medya şirketlerinden bazılarının CEO'larına çocukları çevrimiçi ortamda korumadaki başarısızlıkları konusunda baskı yapmalarına olanak sağlayacağını söyledi.

Facebook ve Instagram'ın sahibi Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg, X CEO'su Linda Yaccarino, Snap CEO'su Evan Spiegel ve Discord CEO'su Jason Citron ifade verecek.

Durbin ve Graham "Big Tech'in çocuklarımız pahasına kendini denetlemedeki başarısızlığı cevapsız kalamaz" dedi.

Meta'nın reklamsız hizmeti şikâyet edildi

 

AB'den sosyal medyaya sıkı ayar: Rekor cezalar geliyor!

 

Yapay zeka dolandırıcılığına karşı "sosyal medya" uyarısı

 

369 sosyal medya hesabı ve internet sitesine erişim engeli