TEKNOLOJIGUNDEM.COM-ÖZEL
Türk Telekom bugünkü Yönetim Kurulu Toplantısı'nda flaş bir karara imza attı. Şirketin Genel Müdürü olan Tahsin Yılmaz görevinden alındı. Teknolojigundem.com'un ulaştığı bilgilere göre Tahsin Yılmaz’dan boşalan Genel Müdürlük koltuğuna Rami Aslan oturdu.
4 Eylül 2012 yılında Türk Telekom Genel Müdürlüğü’ne TTNET Genel Müdürlüğü görevini yürütürken atanan Tahsin Yılmaz, bundan sonra Oger Telecom Yönetim Kurulu Başkanı Danışmanı olarak görev alacak.
Ayrıca Türk Telekom Grup CEO'su Hakam Kanafi'nin de sürpriz bir şekilde görevden ayrıldığı öğrenildi.

Teknolojigundem.com'un haberinden sonra Türk Telekom KAP'a konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu bilgilere yer verdi:

Türkiye'nin öncü iletişim ve yakınsama teknolojileri şirketi Türk Telekomünikasyon A.Ş. Yönetim Kurulu 10 Aralık 2013 tarihinde aldığı kararla üst yönetim yapılanmasında Grup CEO ve Grup CFO pozisyonunun kaldırılmasını ve İcra Komitesi'nin kurulmasını içeren bir değişiklik gerçekleştirmiştir. Buna göre, Grup CEO ve Grup CFO pozisyonlarına daha önce verilmiş olan tüm görev ve yetkilerin sırasıyla Türk Telekomünikasyon A.Ş. CEO'su ve Türk Telekomünikasyon A.Ş. CFO'su tarafından kullanılmasına karar verilmiştir. Yeniden yapılanma kapsamında, Türk Telekomünikasyon A.Ş. yönetim kurulu üyesi ve Oger Telecom CEO'su olarak görev yapan Rami Aslan, 10 Aralık 2013 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Türk Telekomünikasyon A.Ş. CEO'su ve İcra Komitesi üyesi olarak atanmıştır. Aslan, mevcut görevlerine ek olarak, Türk Telekomünikasyon A.Ş. grup şirketleri olan Avea İletişim Hizmetleri A.Ş. ve TTNET A.Ş.'nin yönetim kurullarına üye olarak atanacaktır.  
Türk Telekom Grup CEO'su olarak görev yapan Hakam Kanafani, Türk Telekomünikasyon A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Başdanışmanı olarak atanmıştır. Kanafani, aynı zamanda Türk Telekomünikasyon A.Ş. ve Grubun teknoloji şirketlerinin yönetim kurulu üyeliği görevine devam edecek ve Oger Telecom ve Güney Afrika'da faaliyet gösteren Cell C (PTY) Limited'in yönetim kurulu üyesi olacaktır. Türk Telekomünikasyon A.Ş. Genel Müdürü olarak görev yapan Tahsin Yılmaz, Oger Telecom Yönetim Kurulu Başkanı Danışmanı olarak görev alacaktır. Türk Telekom Grubu CFO'su olarak görev yapan Mustafa Uysal, Türk Telekomünikasyon A.Ş. Genel Müdürü Danışmanı olarak atanmıştır.
Türk Telekomünikasyon A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mohammed Hariri, yeni yönetim yapılanması ve atamalar hakkında şunları söyledi: "Türk Telekom Grubu'nun güçlü büyümesine değerli katkılar sağlayan Hakam Kanafani ve Tahsin Yılmaz'a teşekkür ediyorum. Tahsin Yılmaz geniş bant tarafında sağlanan büyümeye dört yıl liderlik yaptıktan sonra sabit hat, toptan satış ve kurumsal hizmetlerin dönüşümünde rol aldı. Hakam Kanafani, Türk Telekom'un büyümesini ve daha fazla değer yaratmasını sağlayan stratejilerin liderliğini üstlendi ve vizyonu belirledi. Türk Telekom Grubu bu yeni yapıyla verimliliğini daha da artırabilecek ve büyüme potansiyelini gerçekleştirme imk nı bulacak. Türk Telekom özelleştirmesinden bu yana birlikte çalıştığımız Rami Aslan'ın bugüne kadar grup şirketlerimizde elde ettiği başarıların üzerine yenilerini inşa ederek, Türk Telekom Grubu'nun dünya standartlarında yenilikçi çözümler ile değer yaratmasına ve böylelikle Türkiye'de dijital dönüşüme liderlik etmesine katkı sağlayacağına güvenim tam. "

RAMİ ASLAN KİMDİR?
Türk Telekom’a Genel Müdür olarak atanan Rami Aslan 2005 yılından bu yana Oger Telecom'da Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. Aslan daha önce Citigroup, MetLife, TD Bank Financial Group’da da çalıştı. Aslan, evli ve iki çocuk babası.