Finans sektörüne BT güvenliği çözümleri sağlama alanında uzman şirket KOBIL Türkiye’nin en büyük bankalarından Yapı Kredi ile olan köklü işbirliğini yepyeni bir boyuta taşıdı. İşbirliği kapsamında KOBIL’in geliştirdiği yenilikçi ve modüler bir güvenlik platformu çözümü olan “Application Security Technology (Uygulama Güvenliği Teknolojisi – AST)” Yapı Kredi’nin BT altyapısına entegre edilecek. Böylelikle Yapı Kredi müşterileri bankacılık işlemlerini her zamankinden daha güvenli şartlar altında gerçekleştirecekler. Banka müşterilerine KOBIL OTP (tek kullanımlık şifre) ve işlem güvenliği sağlayan KOBIL mIDentity mini teknolojilerini sunacak.
Yapı Kredi, KOBIL ile olan işbirliği kapsamında şirketin özellikle Windows PC, Android ve iOS mobil platformların güvenliği için tasarladığı AST çözümünü kullanacak. AST çözümü mobil bankacılık, internet bankacılığı, ATM’ler ve telefon bankacılığı gibi alternatif kanalların tümündeki müşteri güvenliği seviyesini artırıyor. 
 
Yapı Kredi güvenlik altyapısını yeni nesil teknoloji ile donatıyor
Başta İsviçre ve Alman bankaları olmak üzere yurtdışındaki birçok finans kuruluşunda kullanılan AST çözümünü diğer e-kimlik çözümlerinden ayıran en önemli fark, ürünün güvenlik kontrollerinin çoğunu otomatik olarak yaparak son kullanıcıların güvenlik ihmallerini dahi kapatabilmesi. Çift faktörlü kimlik doğrulamanın yanı sıra, AST çözümü bankanın web sitelerini ve mobil uygulamalarını güvenlik katmanlı bir yazılımla koruma altına alıyor. Bununla birlikte müşteriler de kamuya açık bilgisayarlardan ya da herhangi bir güvenlik duvarı barındırmayan tabletlerden işlem yaparken siber saldırı riskiyle karşılaşmıyor. KOBIL’in iPhone, iPad, Android ve Windows de dahil olmak üzere tüm platform ve cihazlarda çalışmak için tasarlanan çözümü güvenliği otomatik olarak sağlamanın yanında müşterilerin kaygılarını ortadan kaldırıyor ve bankalara müşteri memnuniyetini artırma faydasını sağlıyor.
Gelecekteki tehditlere karşı uzaktan ve güvenli güncelleme özelliği ile bir savunma mekanizması geliştiren çözüm bu yılın sonu itibarıyla Yapı Kredi müşterilerinin kullanımına sunulacak.
Yapı Kredi, KOBIL’in SSMS sunucusu ile birlikte KOBIL OTP (tek kullanımlık şifre) teknolojisi SecOVID’i Azerbaycan’daki, mIDentity mini çözümünü ise Hollanda’daki müşterilerine sunabilecek.