Teknoloji Gündem

YouTube'un aşı kararı ikiye böldü!

'TWITTER TARAFINDA BİR YAPTIRIM SÖZ KONUSU DEĞİL'

Youtube bu hamlesiyle diğer sosyal medya mecralarına hangi mesajı vermek istedi? Facebook, Twitter ve Instagram gibi mecralarda da benzer kararlar alındı mı, alınabilir mi?

Prof. Dr. Levent Eraslan: Facebook ve Instagram zaten aşı karşıtı söylemleri kısıtlayan önlemler aldılar. Aşı karşıtı bir paylaşım yaptığınızda Facebook ve Instagram bunu tespit edip yayından kaldırıyor ve size bir uyarı mesajı gönderiyor. Bu yüzden aşı karşıtları da paylaşımlarında aşıyla ilgili olmayan başka hashtag'ler altında bu bilgileri paylaşıyorlar. Twitter tarafında bir yaptırım söz konusu değil, o yüzden de aşı karşıtlarının ağırlıklı toplanma alanının Twitter olduğunu söyleyebiliriz. Twitter önceki senelerde de düşünce ve ifade özgürlüğünü tam desteklediğini ifade etmiş ve bu politikası yüzünden belirli çevrelerce çok eleştirilmişti.

Ümit Sanlav: Mevcut uygulamada organize olmadan yapılan aşı karşıtı paylaşımlara bir şey gelmiyorsa da aşı karşıtı hesaplar, profiller ve aşı karşıtı fenomen hesaplar bu gibi kısıtlamalara zaten sürekli maruz kalıyor. Bu daha da yayılabilir, yayın politikası ve kullanım şartlarına ilave edilerek hukuki zemin hazırlanabilir.

Bir yorum yazın

Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Başa Dön