Teknoloji Gündem

Teknolojiye büyük destek

YÜKSEK TEKNOLOJİLER ÖNCELİKLİ


Programın hedefi, AR-GE sonucu ortaya çıkmış orta ve yüksek teknolojili ürünlerin yatırım ve üretimine destek vererek, bu ürünleri üreten teknoloji tabanlı şirketlerin ortaya çıkmasını ve büyümesini sağlamak. Tekno Yatırım Programı ile özellikle teknolojik tabanlı ürünlerin üretimine yönelik yatırımların desteklenmesi hedefleniyor.
Destek programı, öncelikli teknolojik alanlarda yer alan, AR-GE ve yenilik faaliyetleri sonucu ortaya çıkan yeni ürünlerin ticarileştirilmesi, ülke ekonomisine katma değer oluşturulması, uluslararası pazarlarda yer alarak teknolojik ürün ihracatına öncülük edilmesi ve özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelere geleceğe dönük AR-GE kültürünün benimsetilmesi amacıyla devreye alındı.


Günümüz ekonomilerinde üretilen malın hem üretene hem de ekonomiye yarar sağlayabilmesi için katma değerinin yüksek olması gerekiyor. Ürünler genelde, yüksek teknolojik ürünler, orta yüksek teknolojili ürünler, orta düşük teknolojili ürünler ve düşük teknolojili ürünler olarak dört gruba ayrılıyor. Burada önemli olan yüksek ve orta yüksek teknolojili ürünleri üretebilmek. Çünkü düşük, orta düşük ve düşük teknolojili ürünleri herkes üretiyor.

Başa Dön