Teknoloji Gündem

Teknolojiye büyük destek

SÜREÇ VE ÖDEME NASIL?


Hibe mekanizmasında banka teminatı gerekmiyor. Harcamalar belgelendiğinde ve bunlar uygun görüldüğünde destek ödemeleri, Bakanlık Merkez Saymanlık Müdürlüğü’ne gönderiliyor. İlgili müdürlük tarafından işletmenin hesabına aktarılacak. Kredilerde ise yatırım harcamalarına yönelik aracı kurumlardan alınacak en az bir yıl vadeli yatırım kredisi için geri ödemesiz faiz desteği sağlanıyor. Faiz desteği, bakanlıkça belirlenen puan esas alınarak veriliyor. Programda yılda bir veya birden fazla dönemde bütçe olanakları dahilinde başvuru alınabilir. Başvuru tarihleri bakanlık internet sitesinden ilan ediliyor.


RAPOR HAZIRLANACAK


Tekno Yatırım Programı’ndan yararlanacak yatırımlar altı aylık dönemlerde izlenecek ve öğretim üyeleri tarafından yatırım projesine ilişkin ‘Yatırım İzleme Raporu’ hazırlanacak. Yatırımını tamamlayan işletme, ‘Sonuç Raporu’ hazırlayacak. Yatırım harcamalarının incelenmesi ve denetlemesini takiben bakanlık tarafından ‘Tamamlama Belgesi’ düzenlenerek yatırımcıya verilecek. Yatırımcı ayrıca beş yıl süresince ‘Gelişme Raporu’ hazırlayarak bakanlığa gönderecek.


Makine ve teçhizat destek unsurunda, bakanlık tarafından ‘Tamamlama Belgesi’ verilen işletmeye, yatırım harcamaları üzerinden destek ödemesi yapılacak. Kredi faiz destek unsurunda, aracı kurumlar ile bakanlık arasında yapılacak protokoller çerçevesinde bakanlıkça belirlenecek destek faiz desteği ödemesi gerçekleştirilecek. İşletme gideri destek unsurunda ise giderlerin belgelendirilmesi kaydıyla bir defada yıllık ödeme yapılacak.
 

Başa Dön