Teknoloji Gündem

Turkcell makinelerden milyarlarca lira kazandırdı

ISIYA VE SUYA DAYANIKLI ÖZEL SIM KARTLAR GELİŞTİRDİK. 

-Turkcell M2M teknolojisi alanında neler yaptı?

Dündar Özdemir - Turkcell M2M alanında 4 yıldır büyük yatırımlar yaptı. Yaklaşık 1.4 milyondan fazla makineye hizmet vererek, ülkemizde M2M teknolojisinin öncülüğünü yaptık. M2M teknolojisinin Türkiye’de dünya ile eş zamanlı yaygınlaşmasını sağladık. Şu anda ülkemizde M2M teknolojisini kullanan her 3 makineden 2’si Turkcell’li. M2M için dört yıl önce titretişime, ısıya ve suya dayanıklı özel SIM kartlar geliştirdik. Hatta cihaz üretilirken içine monte edilen SIM kartı hayata geçirdik. Daha sonra bu tarz SIM kartı ve cihazı yönetebilecek M2M platformunu Türkiye’de ilk defa geliştiren firma Turkcell oldu.

-Turkcell M2M ile ekonomiye ne kadar katkı sağladı?

Dündar Özdemir - M2M uygulamalarımız sayesinde yalnızca 2013 yılında ülke ekonomisine sağladığımız katkı 1,5 milyar TL’yi aştı. Bu meblağ ile 300 ilkokul veya 150 hastane ya da 300 fabrika yapılabilir.

En ufak dükkandan, en büyük lojistik şirketi, bankalar ve hatta bir çok devlet kuruluşu Turkcell’den M2M teknolojisi hizmeti alıyor. Devlet kuruluşları gerek araçları takip etmek, gerek sayaçları takip etmek, gerek ise tasarruf sağlama amaçlı M2M teknolojisini kullanmaya başladı.

 

Başa Dön