Teknoloji Gündem

Turkcell makinelerden milyarlarca lira kazandırdı

*AKILLI ARAÇ

Turkcell Akıllı Araç çözümleri sayesinde ise sadece trafikteki araçların yakıt tüketiminin azalmasıyla 2013’te 1 milyar TL tasarruf sağlanmış oldu. Bu yaklaşık 500 bin ticari araçtan yapılan tasarruf. Ülkemizde, 4.5 milyon ticari araç olmak üzere toplam 17 milyon araç var. Tüm ticari araçlarda, akıllı araç projesi uygulansa, bu rakam 10 milyar TL’ye varabilecek.

Orman Genel Müdürlüğü, orman yangınlarına müdahale eden tüm araçlarını araç takip sistemi ile takip ediyor. Yangına müdahale süresini ortalama olarak 45 dakikadan 18 dakikaya indiriyor.

Gümrük Bakanlığı yurt dışından Türkiye’ye transit geçen tırları araç takip cihazı takarak takip ediyor yurt içinde kaçak bir şekilde durup yük boşaltmalarını engelliyor. Bunun gibi başka birçok projede M2M hızla yaygınlaşıyor.

 

*TARIM

 

Şu anda 550 çiftlikte ve kümeste Turkcell M2M teknolojisi kullanılıyor. 20 milyonun üzerinde hayvanın M2M çözümlerimiz sayesinde ısı, nem, canlı ağırlık, yem+su ve üreme zamanı gibi kritik verilerini yönetiyoruz. Turkcell Akıllı Tarım Çözümleri sayesinde tarımda dünyanın 7’nci, Avrupa’nın 1’inci ülkesi olan Türkiye’nin hem verimliliğini arttırıyoruz hem de soframıza gelen gıdaların güvenliğini sağlıyoruz. Tarım ve Hayvancılıkta kesintisiz takip ile sürekli Gıda Güvenliği kontrolü sağlanabilir.

 

*SAĞLIK

 

Akıllı Sağlık Çözümleri sayesinde kronik hastaların kritik sağlık verileri anlık olarak takip ederek, doktorlara anlık bilgi veriliyor. Bu sayede hastalıklar sürekli kontrol altında tutularak, hastanede muayene zamanı, ulaşım v.b. giderlerden kurtarılarak önemli bir tasarruf sağlanıyor.

 

*MAKİNELER

 

Akıllı Makine Çözümlerimiz sayesinde her türlü fabrika makinesi, jeneratör, asansör, vinç, vb. cihazın uzaktan erişim, yönetim, bilgi alımı ve kontrol gibi ihtiyaçları karşılayarak kurumların tasarruf etmelerini, operasyonel verimliliklerini artırmalarını ve fark yaratmalarını sağlıyoruz.

Örneğin; Demirer Makine adlı müşterimiz sadece Türkiye içinde sattığı makineleri değil, Çin ve Brezilya gibi dünyanın öbür ucana sattığı makinelerini Türkiye’den kontrol edip yönetebiliyor. Böylece servis maliyetlerini %50 oranında azaltırken, yedek parça satışı ile ilgili gelirlerini arttırıyor.

Başa Dön