Ülkenin en büyük internet sağlayıcılarından biri olan Rogers, cuma günü başlayan ve hafta sonu süren ülke çapında hizmet kesintisi için özür diledi. Rogers CEO'su Tony Staffieri, arızanın "çekirdek ağımızdaki bir bakım güncellemesi" yüzünden yaşandığını bildirdi.

Ulaştırma, bankacılık ve acil servis hizmetlerinin tümü kesintiden etkilendi. 911 yardım hattı ve banka ATM'leri kullanılamaz hale geldi. Halk, kafelere ve kütüphanelere akın etti.

Kesinti 15 saatten fazla sürdü

BBC'nin haberine göre hizmet kesintisi, cuma günü yerel saatle 04:30'da başladı ve 15 saatten fazla sürdü, ancak çoğu hizmet şimdi geri yüklendi. Ama bölgesel kesinti ihbarları gelmeye devam ediyor.

Kesinti, Kanada genelinde çok çeşitli hizmetler üzerinde büyük bir etki gösterdi. Pek çok 911 servisi, gelen aramalarda zorluklar olduğunu ifade etti ve hastaneler, sorun çözülene kadar nöbetçi personelden işe gelmelerini talep etti.

The Weeknd konseri iptal edildi

Kesinti ayrıca Kanadalı şarkıcı The Weeknd'in Toronto tur tarihi de dahil olmak üzere bazı etkinliklerin iptal edilmesine yol açtı. Konser, Rogers Communications'a ait olan Toronto Blue Jays'in evinde gerçekleşecekti.

Çin'den Kanada'nın Huawei ve ZTE yasağına tepki

Kanadalıları sokağa döken oyun

Kanadalı BlackBerry ABD'li oldu

Kanada'da "en katı" sosyal medya düzenlemesi

Amazon’dan Kanadalı şirkete ‘verileri paylaş’ baskısı

Kanada da Facebook'tan haber içeriği için ödeme talep etti