Teknoloji Gündem

Vodafone Türkiye sır kapısını açtı

“İPHONE 6 VE İPHONE 6 PLUS’DA ÇOK CİDDİ TALEP VAR”

Teknolojigundem.com - iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modellerinden kaç adet sattınız, stok kaldı mı, müşteriler en çok hangi modele rağbet gösterdi.

 

Ender Buruk: İlk gece satışa çıktığı zaman 1-2 saat içinde 350 adet satıldı. Tabi beş mağazada satışa çıktı. Ama oradaki amacımız sayının büyüklüğü küçüklüğü değil ilgiyi göstermekti.

Fatih Uysal: Cihazlar 26 Eylül’de çıktı. Az bir vakit oldu aslında ama çok ilgi var. Uzun kuyruklar oluştu ve çok ciddi bir talep oldu. Bir kısmı basına da yansıdı zaten. Ama kısa bir zaman olduğu için genel bir oran vermek doğru olmaz. iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’da ilgi eşit derecede. iPhone 6 Plus, iPhone’nun en büyük ekran cihazı. İlk defa bu boyuta girdi ve onun için ilgi de büyük. iPhone 6’da iPhone 5’in biraz daha değişmiş versiyonu. İkisinde de talep var.

 

-iPhone 6 ve iPhone 6 Plus kaç mağazanızda satılacak? Ön talep alındı mı?

 

Ender Buruk: Bizim şu anda 1200 tane kendi satış mağazamız var. Bu 1200 mağazamızın tümünde ki bu 81 ile yayılmıştır bu ürünlerin satışı olacak.

Fatih Uysal: Önceki senelerde talep toplamaya daha önceden başlıyorduk. Eskiden aylar öncesinden başlanırdı talep toplanmaya.  Bu sene daha farklı bir şey izlendi.  iPhone bu sene lansmana yakın duyurdu. Daha talep toplamaya vakit bulamadan cihaz elimize geldi.

 

-Büyük ekran olan iPhone 6 Plus, rakiplerine fark atabilecek mi?

 

Fatih Uysal: Şimdi Samsung’un büyük ekranda daha fazla tecrübesi var. iPhone’nun büyük ekranda ilk tecrübesi. İkisinin de kuvvetli olduğu taraflar var. Bence Samsung için iyi bir rakip olacak o kesin.

Ender Buruk: Türk tüketicisinin ilgisi nereye doğru olacak diye bizde merakla bekliyoruz. Çünkü her ikisi de kuvvetli ürünler. 

Başa Dön