Teknoloji Gündem

Vodafone Türkiye sır kapısını açtı

“VODAFONE SAMRT 4 POWER İÇİN OLDUKÇA İLGİ VAR”

-Vodafone'un geçtiğimiz ay tanıttığı yerli ilk 4G'li akıllı telefonu Vodafone Samrt 4 Power şu ana kadar kaç adet sattı? Yıl sonuna kadar kaç adet satmasını bekliyorsunuz? Vodafone Türkiye, yeni yerli üretim akıllı telefon modelleri veya yerli üretim tablet modeli tanıtacak mı?

 

Fatih Uysal: Biz şimdiye kadar 15 tane operatör markalı telefon ve 5 tane de tablet lanse ettik. Bu konuda öncüyüz. O yüzden tabi ki devam edeceğiz. Burada Vodafone Grubu’nun çok ciddi amaçları, hedefleri var. Biz de onu takip ediyoruz. Hemen hemen grupta çıkan tüm telefonları Türk tüketicisiyle buluşturuyoruz. Bu bizim için bir öncelik ve herkesin bir akıllı telefona sahip olması bizim için önemli bir strateji. Bunun için de daha fazla model ve seçenek sunmamız lazım. Sadece belirli markalarda kalmaması lazım.

Vodafone Samrt 4 Power için ne kadar satıldığıyla ilgili bir rakam veremiyorum ama oldukça ilgi var diyebilirim. Hatta bu dönemde ilginin yoğunluğu bizi ayrıca sevindiriyor.  Çünkü şu an akıllı telefonlarda malum markaların büyük lansmanları oldu, buna rağmen bizim telefonumuzun da talep görmesi, aslında şimdiye kadar bu yarattığımız 15 tane telefonun da bir şekilde belirli bir kitleyi oluşturduğunu gösteriyor.

Ender Buruk: Şimdi piyasada hep büyük ebatlı telefonlara bir kayış var. Birincisi, bizim yeni çıkarttığımız telefon da 5 inç olarak o ihtiyaca cevap veriyor. İkincisi, 4G henüz Türkiye’de yok ama, yurt dışında roaming ile deneyimleme imkanı veriyor. Şu an 15 tane ülkede 4G roaming deneyimleme imkanı var. Bir de telefonun şöyle bir artısı var. Pili çok uzun süre dayanabiliyor. Şu anda piyasadakilerin içinde en üst seviyelerinkinden biri. Dolayısıyla kullananalar memnun ve onun için de çok talep gördü.

 

-4G Türkiye’de ne zaman aktif olacak?

 

Ender Buruk: 4G çalışmasını şu anda BTK yürütüyor. Önlerinde de bir zaman planı var. Ama şu anda net olarak söyleyebileceğimiz bir şey yok. 

Başa Dön