Teknoloji Gündem

Vodafone Türkiye sır kapısını açtı

“BİZ KONTRATLIYI DAHA ÖN PLANA ÇIKARTIYORUZ”

-Kontratlı mı yoksa peşin olarak mı daha çok iPhone 6 sattınız?

 

Fatih Uysal: Bu kısa süre içinde ‘peşini daha çok satılıyor, kontratlısı daha çok satılıyor’ demek çok doğru olmaz. Ama kontratlıda daha cazip seçenekler var. Biz kontratlıyı daha ön plana çıkartıyoruz. 36 aya varan kontratlı satışımız var. Ama buna rağmen peşin almayı tercih edenler de olacaktır. Dediğim gibi bizim önceliğimiz kontratlılar.

Ender Buruk: Bizim burada istediğimiz şey hep söylediğimiz gibi, Türk insanının daha fazla data kullanabilmesi. Bu telefonlar gerek ekranların ebatları vasıtasıyla, gerek onunla kullanabileceğimiz uygulamalar vasıtasıyla data kullanımına da hem gereksinim yaratıyorlar. O gereksinimin neticesinde de insanlar bu telefonları almak istiyorlar. Dolayısıyla bizim 36 vadeli bir olasılık sunmamız belki normalde olacağından daha fazla insanın data kullanmasını sağlayacak. Ve bu data kullanıldıkça verimlilik artacak, üretkenlik artacak vs.

 

-Kontratlı satışlarda 36 ay vadeye kadar çıktınız. Bunu 48 aya kadar çıkartmayı düşünüyor musunuz?

 

Fatih Uysal: Bu, tüketicinin talebiyle alakalı… Dört sene uzun bir süre.  Dört seneye çıkartsak mutlaka talep olacaktır, ama tüketici telefonun değişim süresine de bakıyor. ‘2-3 senede değiştiririm’ diyor. Bir sürü yeni model çıkıyor çünkü. Bizim burada 36 aydaki amacımız, ‘Ben bunu alırım, en az 3-5 sene kullanırım’ diyen birisi için. Tabi uzun kontrat vermenin avantajı, daha fazla ödeyeceğiniz para anlamında. 48 aya çıkar mı? Talebe göre bakıp göreceğiz diyelim. 

Başa Dön