Teknoloji Gündem

Vodafone Türkiye sır kapısını açtı

“EN BÜYÜK YENİLİĞİMİZ ‘EN ÇOK SATANLAR’ MASAMIZ”

- BDDK'nın uyguladığı cep telefonuna kredi kartı taksit yasağı sonrası, GSM şirketlerinin uyguladığı kontratlı/taksitli cep telefonu satışları sektörde çok konuşuluyor. Ve GSM firmaları bu yönde birçok kampanya ve mağaza için düzenlemeler yapıyor. Vodafone bu süreçte ön plana çıkmak için ne gibi uygulamalar yaptı?

 

Ender Buruk: Şimdi bizim buradaki en büyük yeniliğimiz ‘topten masası’ dediğimiz en çok satanları gösterdiğimiz masadır. Bunun arkasındaki amaç aslında tüketicinin işini kolaylaştırmak. Piyasaya baktığı zaman bir sürü telefon var, bir sürü ekran ebadı var, bir sürü işlemci hızı var vs. Bu kadar karışık bir dünyada tüketicilerin daha çabuk seçim yapabilmeleri, seçimlerinin doğru telefona gitmesi amacıyla en çok satanları sergilemek bize çok anlamlı geldi. Ve bunu tamamen bir tüketici servisi olarak görüyoruz. Tabi ki o masadakilere bir indirim de uyguluyoruz ki cazip hale gelsin. Bu tamamen tüketicinin işini kolaylaştırmak ve hızlandırmaktır.

Aslına bakarsanız biz kendimizi cep telefonu satan değil de, hattımızın kullanımı, data kullanımı ve tüketicinin doğru tercihi olarak görüyoruz. Bu bizim için daha önemli. Neticede hangi kanaldan olursa olsun yapılan bütün cihaz satışları bizden çok Türk tüketicisinin avantajına. Dolayısıyla orada da bir denge oturdu. Mühim olan Türk tüketicisinin istediği tarzda data kullanabileceği, istediği gibi konuşabileceği, faydalanabileceği bir telefonla konuşması.

Fatih Uysal: Taksit yasağı geldikten sonra peşin satışlarda azalma, kontratlı satışlarda artış oldu. Biz tabi ki kontratlı çözümlere tüketicinin kendine avantajı olduğu için daha fazla yönlendirmeye çalışıyoruz. 

Başa Dön